Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 22., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Vidám szalmabábuk köszöntik a településre érkezőket

  Csömörre jó megérkezni! A helyiek délután, estefelé sietve jönnek haza a munkából, és jóleső  - itthon vagyunk - érzés fogja el őket, ha meglátják Csömör dombos tájait. Őket is, és a településre érkező vendégeket is vidám szalmabábuk köszöntik ezentúl községünk határában, a két főút mellett.

  Vidám szalmabábuk köszöntik a településre érkezőket


  A két-két szalmabábut szalmabálákból készíttette az önkormányzat, egyrészt településkép-javító szándékkal, másrészt ezek a kedves teremtmények hirdetik ezentúl a főbb községi eseményeket. Mondhatnánk azt is, hogy reklámtáblák hagyományőrző köntösben, de ezzel jócskán leegyszerűsítenénk létüket. A fő cél, amiért „életre keltek”, hogy vidáman köszöntsék a községbe érkezőket és hirdessék a helyiek életérzését: Csömörön élni jó!  


  A szalmabálákból a Csömöri Községgondnokság „varázsolt bábut”, azaz daruval egymásra emelték a több száz kilós bálákat. Öltözékük a Szlovák Háznak köszönhető, ők varrták a takaros ruhákat, festették a szemeket és öltöztették fel a két párt, azaz Márikát és Jankót, Annuskát és Pistyukát.


  Az önkormányzat tervezi a beköszöntő táblák cseréjét is a közeljövőben. A jelenlegiek ugyan pár éve készültek, de sajnos funkciójukat már nem tudják ellátni. Az időjárás a fa szerkezetet kikezdte, elvetemült a faanyag, és a táblán lévő írás olvashatatlanná vált. A Major úti tábla tartószerkezete ráadásul megsérült akkor, amikor egy teherautó nekiment. Bár a régi, fából készült táblák nagyon dekoratívak, időjárásállóbb táblákat készíttett az önkormányzat, hogy ne kelljen 3-4 évente cserélni. 


   
  Nézzék meg képgalériánkban, hogy "öltöztek fel" a szalmabábuk! 

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás