Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 18., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Új települési alközpontot hoznak létre csömörön

  Július 23-án tartotta rendkívüli ülését a képviselő-testület, melyen többek között arról is döntöttek, hogy a Laky-saroknál játszóteret és közösségi parkot hozna létre.

  Szakítva a korábbi településfejlesztési egyoldalúsággal, mely lényegében csak a Hősök terét kezelte kiemelt központként, az önkormányzat úgy döntött, hogy Csömörön több közösségi teret, települési alközpontot hoz létre. A fejlesztési koncepció megvalósítását egyébként már tavaly megkezdték, ennek keretében első lépésként felújították és kibővítették a Gorkij utcában lévő Kispályát, mellette pedig játszóteret építettek, mint ahogy szintén az Újtelepen parkot hoztak létre a Nagysándor utca-Szabadság út sarkán.

  A koncepció folytatásaként idén őszre a Laky-sarkon közösségi parkot és játszóteret építenek. Szintén ősszel fejeződik be ugyanitt az óvoda bővítése is. A buszvégállomás és az újonnan építendő fedett buszmegálló mellett a közeljövőben a környék jobb ellátását biztosító, minőségi kereskedelmi egységet terveznek ide telepíteni. Mindemellett a Szedervölgyi erdő sarkán később szabadtéri sport-és játékközpontot, hoznak létre.

  Ezzel létrejön a Középhegy településrész központja. A Laky-sarkon tervezett fejlesztések megvalósítása mellett a közeljövőben a falu másik felén, a Béke téren is nagyobb átalakítást terveznek, melynek első lépése a rendezetlen közlekedési állapotok minőségi javítása, majd új park kialakításra is sor kerül.

  A testületi ülésen megemlékeztek a július 18-án elhunyt Solymár Péter csömöri evangélikus lelkészről, Csömör Díszpolgáráról, Csömörért Emlékérem kitüntetettjéről.

  A testület döntött a szennyvíztisztító-telep bővítésére beadott pályázaton megcélzott pályázati összeg (400 millió forint) 15%-os önrészének biztosításáról.

  2014 januárjától a törvényi előírások szerint a lakossági szemétszállítási feladatokat magáncég már nem végezheti, ezért az önkormányzat saját közszolgáltató cég létrehozása mellett döntött.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás