Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 22., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Súlyos kerékpárbaleset a kálvárián

  A sérültet mentőhelikopterrel szállították kórházba.


  A helyszínen évek óta egy biciklis közösség által megépített és fenntartott pálya található, több földes ugratóval. Ezt a nem hivatalos pályát az évek során többször tette már semmissé az időjárás, azonban rendszeresen újra kialakították, így a csömöri önkormányzat mindenféle hozzájárulása nélkül továbbra is a biciklisek rendszeres találkozópontjává vált. Egy mogyoródi illetőségű kerékpáros azonban kedden sajnálatos módon úgy döntött, egyedül próbál szerencsét a helyszínen, melynek súlyos következményei lettek: egy komoly esést követően ugyanis nem tudott azonnal segítséget hívni, így csak később, az arra járók értesítették a mentősöket. A kiérkező mentőautó nem tudta elszállítani a sérültet a vélhető gerincsérülés miatt, így végül mentőhelikopterrel kellett kimenteni.
   


  Valter Tibor, a csömöri kerékpárcsapat vezetője elmondta: a sérült nem az ő csapattaguk. Hozzátette, ez a "pálya" a gyakorlatlanabb bringásoknak komoly veszélyeket jelenthet, hiszen nem tudják, hogyan kell úgy esni, hogy elkerülhető legyen egy-egy súlyosabb sérülés. A downhill műfaja még a profik számára sem könnyű, hiszen, ahogy a szakedző fogalmazott, "két évet versenyeznek, egy évet pedig kórházban töltenek". 
   


  A nem hivatalos pálya ügyében az önkormányzat is tervez intézkedéseket.
  Forrás: csomorsport.hu 

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás