Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 16., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Rövid beszámoló a 2012. november 15-i testületi ülésről

  A képviselők döntöttek a Kacsóh Pongrác úti óvoda fűtéskorszerűsítéséről, a közbiztonsági járőrszolgálat szerződésének meghosszabbításáról, közvilágítási fejlesztésekről, és részmunkaidős védőnői státusz létrehozásáról.


  A Kacsóh Pongrác úti óvoda mobilóvodai részének központi gázfűtésre való átállításáról döntöttek a képviselők. A villanyfűtésről gázfűtésre való átállást költséghatékonysági szempontok indokolják.


  Meghosszabbította 2013. márciusáig a Relic-Őr Kft. éjszakai közbiztonsági járőrszolgálat ellátására vonatkozó szerződését a képviselő-testület, mert az elmúlt három hónap próbaidőszaka igazolta ennek szükségességét. A tapasztalatok és a visszajelzések alapján a biztonsági cég éjszakai járőrszolgálata eredményes volt, az érintett közterületeken a garázdaság, randalírozás nagy mértékben visszaesett.


  Három településrészen helyeznek el lámpatesteket a közvilágítás javítására: a Vágóhíd utcában egy, a Tinódi utcában kettő, míg az Emlékmű közben (volt Temető köz) szintén két lámpatestet. Utóbbinál a közvilágítás hiánya és az út rendkívül rossz állapota miatt méltatlan állapotok uralkodnak, így útstabilizálási munkákat is végeznek. A képviselő-testület a fejlesztéshez szükséges 1 415 000 forintot elkülönítette.


  A helyi hulladéklerakó negyedéves vizsgálatánál felkérték dr. Bándi Gyula környezetvédelmi jogászt a terület ellenőrzésében való részvételre. A szakember jogi szempontból megfelelőnek találta a telep működését és tájékoztatta a képviselőket a jövő évi várható hulladékgazdálkodási változásokról. Az új törvény szerint központi árakat szab a kormány, emelkedik a hulladéklerakási járulék, így dr. Bándi Gyula elképzelhetetlennek tartja az új szabályozás szerinti működést a lakossági szemétdíjak emelkedése nélkül.


  Részmunkaidős védőnői státusz létrehozását szavazták meg a képviselők. Az álláshely – amely helyettesítéssel betölthető – 2013. január 1-jétől létesül, finanszírozását az Országos Egészségbiztosítási Pénztár biztosítja.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás