Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 25., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Rendkívüli képviselő-testületi ülés aktuális útépítésekről

  A 3-as számú (Rét utcai) bekötőút módosítási terveinek elkészíttetéséről és útépítéssel kapcsolatos közbeszerzési ajánlattételi felhívásról döntöttek a képviselők a szeptember 6-i rendkívüli testületi ülésen.  Az új bekötőút építési tervei számos hiányosságot tartalmaznak és forgalomtechnikai szempontból rendkívül veszélyes a Laki úti csomópont kialakítása. Ha az eredeti terveknek megfelelően épülne meg a 3-as bekötőút, közlekedésbiztonságilag veszélyes lenne, ezért az önkormányzat nem járulna hozzá annak forgalomba helyezéséhez és nem venné át saját kezelésébe, holott ez az egymilliárdos uniós támogatásból megvalósuló beruházás lezárásának feltétele lenne. A képviselők ezért olyan határozatot hoztak, hogy módosítási kérelemmel élnek az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. felé. Az önkormányzat az út saját kezelésbe való átvételéhez feltételül szabta meg a régi Paraszthíd megtartását, járda, kerékpárút és körforgalom kialakítását a rendkívül veszélyes Laki út–Széchenyi utca–Páva utca–Szedervölgyi út csomópontban. Utóbbi lakossági kérés is volt, amelyeket a környékbeliek lakossági fórumon jeleztek a kivitelező és az önkormányzat felé. Az út átadásnak befejezése várhatóan jövő év tavaszára csúszik át.


  A képviselő-testület zárt ülésen döntött meghívásos közbeszerzéses pályázati ajánlati felhívásról a Csömöri út útépítésével kapcsolatban. A Budapest XVI. kerületével egybeépült településrész fő útjának aszfaltozási és vízelvezetési munkáira bruttó 39 millió Ft-ot különített el a képviselő-testület. 


  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás