Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 22., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Premizálás az önkormányzatnál régen és ma

  Január elején nagy figyelmet kapott az állami intézményekben, közszférában osztott jutalmak témaköre a vezető médiumoknál. Eigler Tamás képviselőt, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnökét arról kérdeztük, Csömörön milyen döntés született az év végi jutalmakról, és mi állt a hátterében?


  Eigler Tamás: A csömöri önkormányzat gazdálkodását a képviselő-testület próbálja stabilan tartani. Több, pénzügyileg pozitív eredményt tudtunk felmutatni 2011-ben, például szigorú költségvetési fegyelemmel elértük, hogy a közel 150 millió forint hiteltörlesztésünket gond nélkül teljesítettük, és évek óta először nem kellett év végén a működést finanszírozó, ún. rulírozó hitelt felvenni.


  Csömörön országos viszonylatban is döbbenetesen magas volt a be nem fizetett adók összege. A polgármesteri hivatal dolgozóinak a korábbinál sokkal felelősségteljesebb és tudatosabb munkájával, valamint sok esetben adófizető-barát (ügyfélbarát) eszközökkel sikerült elérni, hogy csökkenjen az adókintlévőség: összegszerűen ez 47 millió forint többletbevételt eredményezett. Ezen eredményeket elismerve tudtunk személyenként 50 ezer forintos pluszt biztosítani a hivatali dolgozóknak. A polgármester, az alpolgármester és a képviselők nem kaptak jutalmat.


  A korábbi években a csömöri önkormányzatnál, még a hitelfelvétel éveiben is ‒ a környező települések hivatalaihoz képest ‒ legendásan magas premizálást alkalmaztak. A polgármester évente 3 havi bérét vette fel jutalomként, a dolgozók pedig bérük három-négyszeresét vihették haza. Ez a gyakorlat éveken keresztül szinte automatikusan így működött. 2010-ben a civil testület olyan deficittel vette át az önkormányzatot, hogy akkor fel sem merült a jutalmazás lehetősége.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás