Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 22., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Nyuszisimogató és kézműves foglalkozás a szlovák házban

  Húsvéti készülődést tartottak a Szlovák Házban március 30-án és 31-én. Az idelátogató gyermekek élő nyuszikkal, kiscsirkékkel találkoztak, emellett húsvéti díszeket készítettek, tojást festettek.

  Nyuszisimogató és kézműves foglalkozás a szlovák házban


  30-án az óvodások érkeztek szervezetten az állatokhoz, és nagy lelkesedéssel ismerkedtek a Szlovák Házban - a szeles időjárás miatt beltéren - felállított állatsimogatóban a kiscsibékkel és nyuszikkal.     31-én pedig a "nagyközönséget" várták, bár közülük is inkább az apróbb érdeklődőket, akik ugyancsak szívesen simogatták a nyuszikat és csibéket. Sokan kipróbálták magukat a kézműves foglalkozáson is, és alkottak húsvéti ajdódíszeket, festettek hímes tojásokat.     Sajnos csak kevesen vállalták fel, hogy az alkalmi fotóműteremben szlovák népviseletben örökíttessék meg magukat - ám erre nemsokára újra lesz lehetőség a hamarosan megrendezendő szlovák majálison. (Érdemes kipróbálni, hiszen a csömöri szlovák népviselet talán a legszebb a környék népviseletei közül - szerk.)     Az udvari épületben az ünnepi alkalmakkor már szokásos "skanzen" várta a látogatókat, ezúttal egy hagyományos húsvéti jelenetet rendeztek be népviseletbe öltöztetett bábok segítségével. A Szlovák Ház falán pedig régi csömöri családok fotóiból összeállított kiállítást tekinthettek meg a látogatók.     A húsvéti készülődés támogatói voltak:     Szűcs László           nyuszik biztosítása a rendezvény idejére

  Krekács
  Lászlóné    nyuszik biztosítása a rendezvény idejére

  Bódis István            
  naposcsibék biztosítása

  Agárdi László           állateledel

         


  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás