Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 25., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Megújul a béke tér

  Sikeresen zajlottak le a településen a nyári felújítási munkálatok. Az elkészült új utakat képekkel illusztrált beszámoló keretében Juhos Dávid műszaki osztályvezető mutatta be a legutóbbi, szeptember 26-ai képviselő-testületi ülésen.

  Megújul a béke tér

  Az Árpád utca és Major út felújításával azonban nem ér véget Csömör főbb útjainak rendbetétele. Ősszel a Jókai utcai szakasz , valamint a régóta várt Béke tér rekonstrukciója is megkezdődik. Ez utóbbinál a Szabadság út - Gorkij fasor- Béke tér - közötti szakaszt építik újjá. A teljes beruházás összköltsége 42 millió Ft. Fábri István polgármester elmondta, hogy mind a lakossági, mind a szakmai visszajelzések is alátámasztják, hogy Csömörnek európai mércével nézve is kiváló minőségű, biztonságtechnikailag és esztétikailag is magas színvonalú főút rekonstrukciója kezdődött el idén.


  Jóllehet az önkormányzatnak csak az épületfenntartás a feladata az államosított iskolában, a képviselő-testület úgy döntött, hogy a Mátyás Király Általános Iskolában saját költségvetésből biztosítja a színvonalas munkához szükséges pedagógia asszisztens foglalkoztatásának megbízási díját. Az iskolában szeptember végére befejezett felújításokkal, átalakításokkal immár új tantermek is szolgálják az oktatási munkát.


  A népjóléti bizottság javaslatát, miszerint támogassák a Relic-Őr Kft.-t egy újraélesztő készülék (defibrillátor) megvásárlásában, valamint annak a három készüléknek a felülvizsgálatát, amely a háziorvosoknál és a sportcsarnokban van, a testület támogatta. A vásárláshoz 285.000 Ft-tal, a felülvizsgálathoz 100.000 Ft-tal járul hozzá az önkormányzat a működési tartalék terhére.


   


  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás