Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 18., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Lendületet kap a színházi élet

  A képviselők augusztus 9-i rendkívüli testületi ülésükön döntöttek arról, hogy próbaidőre helyet és lehetőséget kap egy színházi társulat a művelődési házban, határoztak a Major út 7-9. szám alatti szolgálati lakás felújításáról, illetve kiválasztották a közbeszerzési eljárások lebonyolítását szolgáltató cégeket.


  Az Éless-Szín hazai viszonylatban a legnevesebb színészekkel dolgozó társulata csatlakozna a Petőfi Sándor Művelődési Házhoz úgy, hogy a társulat ide tenné székhelyét. Az ügyvezető, dr. Éless Béla több együttműködési lehetőséget is felvázolt a képviselő-testületnek, közöttük hosszú távút (több évre szólót), mely viszonylag nagy költséget jelentene az önkormányzatnak. A testület végül úgy döntött, hogy szeptembertől havi egy előadást támogat, olyan művészek főszereplésével, mint a Kossuth-díjas Koncz Gábor, vagy a Jászai Mari-díjas Esztergályos Cecília. A 2012-re vonatkozó megállapodás egymillió-háromszázezer forintba kerül. 


  Az önkormányzat és a református egyház közötti, a Laky-villára vonatkozó egyeztetések szépen haladnak. Az egyik lakót ki kell majd költöztetni onnan, és az önkormányzat a Major út 7-9. szám alatti szolgálati lakások közül a bal szélsőt tudná átadni. A lakást fel kell újítani, ennek költsége 3 millió forint lesz. A képviselők döntöttek a lakásfelújítás elindításáról és biztosították az ehhez szükséges pénzügyi keretet.


  Ahhoz, hogy elindulhassanak a közbeszerzési eljárások a gyermek- és szociális étkeztetésre, valamint útépítésre vonatkozóan, a képviselő-testületnek ki kellett választania a lebonyolítást végző céget. A három beérkező árajánlat közül a legkedvezőbb ajánlatot tevő, az ALTA-INVEST Consulting Kft. mellé tették le voksukat.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás