Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 22., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Lakossági fórumot tartottak a pataksétány megépítésével kapcsolatos közbiztonsági kérdésekről

  Október 21-én az érintett lakók és a csömöri polgárőrség részvételével az önkormányzat fórumot szervezett a Pataksétány megépítésével összefüggő közbiztonsági helyzetről. Az egyeztetést azért hívták össze, mert a sétány megnyitása után az Árpád utcában és a Petőfi utcában élők jelezték, hogy a Pataksétánnyal határos telkeken megnövekedett a besurranó lopások száma.

  Lakossági fórumot tartottak a pataksétány megépítésével kapcsolatos közbiztonsági kérdésekről

  Fábri István polgármester bevezetőjében elmondta, hogy szinte minden közösségi park, játszótér építésénél a közelben lakók nyugalmára is oda kell figyelni. Az önkormányzat éppen a napokban szavazott meg egy év végi pénzügyi keretet a Pataksétány környékének közbiztonsági fejlesztésére. Biró Attila alpolgármester elmondta, hogy az itteni ingatlanok speciális helyzetben vannak, hiszen a sétányra nyíló kertek egy részénél nagyon régi, rossz állapotú kerítések vannak, amelyeken könnyen átjutnak a besurranó tolvajok.  A lakók észrevételeinek meghallgatását követően Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke tájékoztatatást adott arról, hogy a sétányra hamarosan térfigyelő kamerákat szerelnek fel, illetve közvilágítást helyeznek el, valamint a polgárőrség és a Relic-Őr Kft. is gyakrabban járőrözik majd a környéken.  Mihalovics Bertalan, a Csömöri Polgárőr Egyesület vezetője a fenti intézkedések fontossága mellett hangsúlyozta, sok esetben a lakók egymásra figyelése és körültekintése is elegendő a bűnesetek megelőzésére. Így például a sötét, elhagyatott kertvégeknél a mozgásérzékelős lámpák felszerelése, valamint a kerítések megerősítése is meggátolhatja a betörőket.  „Bízunk benne, hogy az említett közbiztonsági beruházások, a kamerák elhelyezése, a közvilágítás kiépítése, illetve a rendszeres járőrözés bevezetése eredményes lesz! A fejlesztések megvalósulását követően, tavasszal a tapasztalatok megvitatására újra megkeressük az érintett lakókat” - mondta a fórum zárásként Fábri István polgármester.


   

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás