Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 18., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Kedves csömöriek, kedves csömör!

  Nemsokára egy éve lesz annak, hogy egy hajnalra virradóra a gyerekeim és én elvesztettünk mindent, ami addig a biztonságot és állandóságot jelentette. Október hetedikén, hajnali három körül számunkra a világ füstté és hamuvá vált.
  Nálunk többet csak a férjem veszített...

  Nem írok erről többet; főleg azért, mert nem tudok. Talán nem is lehet.


  Írnék viszont pár sort arról, ami ezután történt, mert úgy érzem, nem hagyhatom szó nélkül azt a mérhetetlen önzetlenséget, összefogást, segíteni akarást, amit tapasztaltunk, és ami nagyon sokat segített abban, hogy talpra álljunk, hogy új életet kezdhessünk.


  Én mindig szerettem Csömört. Szerettem a falut, a tavat, a Kálvária-dombot, szerettem, hogy közel a város, de mégis távol; és persze szerettem az embereket is: kedves szomszédokat, barátokat, szülőket, pedagógusokat az óvodából-iskolából, boltosokat, kutyasétáltatókat, egyéb közelebbi-távolabbi ismerősöket.


  Mégsem szerettem eléggé; mert el sem tudtam volna képzelni, hogy ennyi kedvesség, ennyi jóság lakik itt. Arcok, nevek jutnak eszembe nap mint nap, emberek, akiknek soha nem fogom tudni kifejezni a hálánkat és a köszönetünket; és eszembe jut az is, hogy mennyien vannak azok, akiknek még az arcát, nevét sem ismerem, és mégis segítettek nekünk...


  Segítettek pénzzel, ruhával, bútorral; segítettek azzal, hogy a maradék holminkat biztonságba helyezték; hogy a megtalált állatainkat gondozták; hogy a családi fényképeinket megmentették az elázástól; segítettek azzal, hogy almát, befőttet, lekvárt küldtek nekünk (azóta sem ettem olyan finomat); - és segítettek azzal, hogy gondoltak ránk, reménykedtek velünk, hogy sikerülni fog újrakezdeni.


  Kedves Csömör, kedves csömöriek: most újrakezdjük.


  Újrakezdhetjük, mert segítettetek.


  Köszönjük.


   


  Borsi Vera

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás