Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 16., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Jobb minőségű gyermek- és közétkeztetés, alacsonyabb áron

  Sikeres volt az önkormányzat által kiírt gyermek- és közétkeztetési pályázat. 2013 januárjától a Sodexo Magyarország Kft. szolgáltatja az ételt a csömöri iskolásoknak, óvodásoknak, pedagógusoknak és rászoruló időseknek.


  A képviselő-testület november 29-i ülésén egy ellenszavazat mellett, nagy többséggel a Sodexo Magyarország Kft.-t hirdette ki a gyermek- és közétkezetési pályázat nyertesének. A képviselők döntése megegyezett a közbeszerzési bíráló bizottság javaslatával. 


   


  Összesen négy cég adta be a pályázatát, melyek közül kettőnek érvénytelen lett az ajánlata. A két érvényes pályázat közül egyértelműen a Sodexoé volt a legkedvezőbb. A minőségi mutatók tekintetében a cég a jelenlegihez képest jobb és változatosabb ételt szolgáltat majd. Emellett árban is lényegesen jobb volt minden vetélytársánál. Ennek eredményeképp jövőre várhatóan kevesebbet kell majd fizetniük a csömöri szülőknek gyermekeik érkeztetéséért, továbbá az önkormányzati hozzájárulás is csökkenhet valamelyest. Végül sikerült elérnie az önkormányzatnak azt is, hogy hivatalosan is folyamatosan ellenőrizhessék a gyermek- és közétkeztetés színvonalát, hiszen erre – a korábbi évek gyakorlatával szemben – szerződéses lehetőség lesz.


   


  A november végi ülésen elfogadták az önkormányzat 2013. évi pénzügyi koncepcióját is. Fábri István polgármester azonban hangsúlyozta, hogy a jövő évi tervek jelenleg rendkívül bizonytalanok, mivel az önkormányzati költségvetést jelentősen meghatározó állami mutató számok még kérdésesek, továbbá az állami hitelátvállalás lehetőségéről is keveset lehet tudni.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás