Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 16., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Jeles kezek: összetartozunk

  Áprilisban a művelődési házban ismét fellép a Jeles Kezek társulat. Csömörön ez már a harmadik fellépése a négy fiatal lányból álló együttesnek, ami talán nem véletlen, hiszen a korábbi fellépések sikere mellett az együttes egyik tagja, Vajda Kitti csömöri kötődése is szerepet játszik abban, hogy Bakó Emese, Korláth Enikő, Kozma Krisztina előadásán időről időre megtelik a pinceklub.

  Jeles kezek: összetartozunk


  Különleges együttes az övék, hiszen jelnyelvi adaptációkat készítenek, elsősorban hallók számára. A négy fiatal lányból álló társulás közel három éve alakult. A lányok egy jelnyelvi tanfolyamon ismerték meg egymást, és ahogy az a mesékben is lenni szokott, barátok lettek, és elindultak, hogy szebbé, jobbá és érthetőbbé tegyék a világot. 


   


  Zenei adaptációkra épülő műsoraikkal azóta is járják az országot, mellyel legfőbb céljuk, hogy a hallók körében népszerűsítsék a jelnyelvet, ezzel is közelebb hozva a hallókat és siketeket egymáshoz. Előadásaik során a közönséget is bevonják, és igyekeznek mindenkit megszólítani, így repertoárjukban a gyermekdalok éppúgy szerepelnek, mint a fiataloknak vagy az idősebb korosztálynak szóló zeneművek. Tapasztalataik azt mutatják, hogy a közönség nyitottan és nagy érdeklődéssel fogadja produkciójukat, s gyakran velük próbál jelelni, sőt sokan az előadás hatására be is iratkoznak jelnyelvi tanfolyamra.


   


  A Jeles Kezek hallók és siketek körében egyaránt népszerű, az együttes fellépett már „A Zene Világnapja Másként” elnevezésű rendezvényen, valamint a „Siketek Világnapján” is, de számtalan felkérést kapnak különböző iskoláktól, és esélyegyenlőségi rendezvényre is gyakran hívják őket.


  A Jeles Kezek legközelebb Csömörön 2013. április 12-én, 19.30 órától látható a művelődési házban, ahol a Költészet Napja alkalmából lépnek fel különleges zenei adaptációikkal.


   


  A műsorra a belépés ingyenes!


   
   

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás