Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 21., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Győzött a jobbik

  Parádés teljesítménnyel, 9:3-as győzelemmel vívta ki ismét az NB/I-es tagságot az RFC Csömör futsal csapata. A Dunakeszi elleni lehengerlő játék bizonyította: a pénz, a sportdiplomáciai trükközések és a politikai háttér is kevés akkor, ha az ellenfél tud, akar és összetart…

  Győzött a jobbik


  Bíztató előjelekkel, 6:5-ös idegenbeli győzelemmel készült a csömöri Rubeola a hazai visszavágóra. Ennek ellenére a vendégek is bizakodóak voltak, teljes csapattal, volt nagypályás válogatott labdarúgókkal és jelenlegi futsal válogatottal, további kuriózumként pedig a hazai állami csúcsvezetés reprezentánsaival a soraikban készültek a bravúrra. A Dunakeszi Kinizsi csapatát nem csak az országos politikusoknak járó nagy létszámú biztonsági szolgálat, hanem szép számú szurkolósereg is elkísérte a Csömöri Sportcsarnokba. A fanatikus hazai drukkerek hangorkánja mellett így igazi meccshangulatban kezdődhetett az első osztályú tagságról döntő párharc utolsó felvonása.
  RFC Csömör - Dunakeszi Kinizsi 
  A mérkőzés első percei hasonló forgatókönyv mellett zajlottak, mint a dunakeszi sportcsarnok felújítása miatt Komáromban rendezett odavágó. A láthatóan összeszokott csömöri csapat taktikusan és ötletesen játszva, szépen kijátszott akcióknak köszönhetően a 7. percben már kétgólos előnyre tett szert Smeló és Varga Cs. révén. Ezután is számos helyzetet dolgoztak ki a hazaiak, ám ezek kimaradtak. A játék képe alapján váratlanul, a játék törvényszerűségét tekintve azonban még sem véletlenül született a Kinizsi szépítő gólja a 14. percben, amelyet az első találkozón mesterhármast elérő Monstpart szerzett, életben tartva a másodosztály második helyezettjének feljutási álmait. A Csömör ennek ellenére továbbra is uralta a mérkőzést, és a szünet előtti két gyönyörűen kijátszott góllal (Kinde és Vadászi) egyértelműsítette a valós erőviszonyokat (4:1).
  RFC Csömör - Dunakeszi Kinizsi 


  A szünet után alig telt el egy perc, amikor az első félidei gólpassza után Tihanyi egy bombagóllal betalált a hálóba. Az 5:1-es vezetés és az e mellé társuló magabiztos, gólratörő játék fesztiválhangulatot teremtett a csarnokban, tombolt a csömöri publikum. A Dunakeszi ekkor minden mindegy alapon, bátor lépésre szánta el magát: az általában izgalmas és szoros végjátékokra jellemző módon lehozta kapusát. A mezőnybeli létszámfölény hamar meghozta az eredményt, hiszen egy percen belül ismét Monstpart révén szépítettek. Ezután is többször próbálkoztak ezzel a megoldással, de a hazaiak hamar rendezték soraikat és biztosan őrizték jelentős előnyüket. Sőt, Tihanyi újabb találatával végleg eldőlt a mérkőzés. A feszült hangulat a pályán azonban megmaradt, a Kinizsi játékosai csak nehezen nyugodtak bele a megváltoztathatatlanba. Bita szép gólja volt a vendégek utolsó említésre méltó momentuma. Ezután már rubeolás örömjátéknak és újabb góloknak (Tvaruska egymás után kétszer, Kinde pedig újra betalált a kapuba) tapsolhatott a közel ötszáz fős közönség.


  RFC Csömör - Dunakeszi Kinizsi 
  Említést érdemel még a mérkőzést végig kézben tartó, kiválóan bíráskodó Kömpf Gyula játékvezető (asszisztensei: Solymosi A., Kovács P.), aki sokáig emlékezetes első félidei megmozdulásával elpöckölte a labdát a sípszó előtti szabadrúgást szabálytalanul végrehajtani igyekvő vendégek elől, komoly derültséget fakasztva ezzel a nézők körében.


  A Rubeola FC Csömör magabiztos, 15:08-as összesítéssel ismét megőrizte első osztályú tagságát. A futsal bajnokság hazai megalakulásától fogva folyamatosan az NB/I-ben szereplő gárda a következő összeállításban vívta ki az újabb sikert:


  Lakos (kapus), Varga Cs., Tihanyi, Horváth B., Smeló, Tvaruska, Vadászi, Simon, Fülep, Kinde, Zoufal, Nagy Z. (kapus). Edzők: Takó Csaba, Gyurkovics László, Vella Orsolya. 


  RFC Csömör - Dunakeszi Kinizsi 


   


  A futsal-hungary.hu összefoglalója:


  http://www.futsal-hungary.hu/v003/versenyrendszer.asp?p_menu=p003_102&p_lepes=0&p_foprogram=3&p_alprogram=1&p_hir_kod=4120

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 26-án, és február 2-án pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás