Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. április 29., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Futsal-győzelem komáromban

  A hosszas huzavona után végül Komáromban rendezték meg az NB/I-es futsal osztályozó első mérkőzést. Az RFC Csömör csapata 6:5-ös győzelmet aratott a kormánytagokkal felálló Dunakeszi Kinizsi fölött.


  A péntek esti találkozóra megtelt a kis befogadó képességű komáromi városi sportcsarnok. A nem kis feszültségekkel terhelt időpontegyeztetések okozta konfliktusnak szerencsére ekkor már nyoma sem volt: a házigazda város vezetői igazi baráti fogadtatásban részesítették a csömörieket, színvonalas körítést adtak az eseménynek, a két csapat szurkolóinak köszönhetően pedig igazi meccshangulatban zajlott a párharc első felvonása. 


   


  Örömmel tapasztaltuk, hogy a csömöri rubeolások higgadt, taktikus játékkal végig kezükben tartották a mérkőzés irányítását. Az első félidőben 2:0-ra vezetett a vendégcsapat, ám ekkor még sikerült a felzárkózás a két korábbi válogatott labdarúgóval, a ferencvárosi Horváth Ferenccel és az újpesti Lőw Zsolttal, illetve a jelenlegi futsal válogatott Bitával felálló dunakeszi gárdának. Az első félidő 2:2-vel zárult. 


   


  Szünet után nem változott a játék képe: a csömöriek masszívan védekeztek, és szinte minden ellentámadásuk veszélyt hordozott magában. Két góllal ismét sikerült meglépniük (2:4), majd szépített a Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivőt és több miniszterelnöki munkatársat is soraiban tudó Kinizsi (3:4). A kétharmados felhatalmazás azonban már kevés volt ahhoz, hogy az első félidőhöz hasonlóan egyenlíteni tudjanak. Sőt, az ezt követő két gyors csömöri gól már-már kiütéses vendéggyőzelmet sejtetett (3:6). Egy némileg vitatható büntetetővel azonban közelebb került a Dunakeszi a Csömörhöz (4:6), majd a néhány perccel a vége előtt szerzett újabb hazai gól izgalmassá tette a véghajrát (5:6). Ekkor azonban tökéletesen zárt a csömöri retesz és sikerült megőrizni a komoly lépéselőnyt jelentő idegenbeli győzelmet. 


   


  Az RF Csömör a következő összeállításban játszott: Lakos - Varga, Tihanyi, Tősér, Fülep, Tvaruska, Dénes, Simon, Vadászi, Kinde, Zoufal, Nagy Zoltán. A gólok közül kettőt a mérkőzés játékosának választott Kinde Csaba szerzett, Vadászi, Tősér, Fülep és Simon pedig 1-1 góllal járult hozzá a sikerhez.


   


  Az élvonalbeli szereplést eldöntő visszavágó június 4-én, hétfőn 20.30-kor lesz a csömöri sportcsarnokban.


   


  A mérkőzés végén a végig hangosabb, dudákkal felszerelkezett csömöri szurkolótábor lelkesen ünnepelte a sikert. A jelenlévő dr. Molnár Attila komáromi polgármester is gratulált a vendégeknek, a mérkőzésre elutazó Fábri István polgármester pedig örömmel állapította meg: híres Komárom mégiscsak be van véve…

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot április 27-én, csütörtökön és április 28-án, pénteken viszik el! 

  A zöldhulladékot május 5-én, pénteken kell kitenni az erre a célra rendszeresített zsákokban!

  Ünnepi szemétszállítás: Május 1-je, hétfő helyett május 4-én, csütörtökön viszik el a szemetet!  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma április 28-án jelenik meg!

  Időjárás