Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 16., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Feszült a hangulat a 3-as számú bekötőútról zajló egyeztetéseken

  Az önkormányzat a nem engedélyezett, belterületet érintő szabálytalan, hatalmas mennyiségű földszállítást két nap után leállítatta. Az építkezés szabálytalan megkezdése során valakik a súlykorlátozó közlekedési táblákat is eltávolították, ami miatt a helyi hivatal jegyzője rendőrségi feljelentést tett.

  Feszült a hangulat a 3-as számú bekötőútról zajló egyeztetéseken


  Fábri István polgármester az elmúlt tíz napban több személyes egyeztetést kezdeményezett a beruházást végző cégekkel. A csömöri önkormányzat vezetői, az építtető Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és a kivitelező Colas-Switelsky Konzorcium projektvezetői három alkalommal is tárgyalóasztalhoz ültek a felmerült problémák tisztázására. Az önkormányzat kifogásolta, hogy miért maradt el a lakosság tájékoztatása a beruházás megkezdése előtt, amikor ez az építtető feladata lett volna a jóváhagyott pályázati támogatás szerint. Nem véletlen, hogy már számos lakossági tiltakozó, számonkérő beadványt fogalmaztak meg a lakók, többek között a keresztező utcakapcsolatok, az előre nem jelzett útlezárások és a Laki sarok környékén várható közlekedési problémák miatt. Sikerült megállapodni abban, hogy várhatóan július 17-én lakossági fórumot tartanak a beruházásról, ahol a helyi vezetők mellett az építtetők és a kivitelezők is jelen lesznek (a pontos időpontról és a helyszínről szórólapokon tájékoztatják az érintett utcák lakóit).
   


  Az önkormányzat az út belterületi tehermentesítő funkciója mellett azt is fontosnak tartja, hogy a kivitelezéskor minél jobban figyeljenek oda arra, hogy az út nyomvonalával érintett környék Csömör legfontosabb rekreációs területe is egyben: itt található a horgásztó, a védett ősláp, itt folyik a Csömöri-patak, erre vezet az egyik legforgalmasabb lovas útvonal, de jelentős a gyalogos kirándulók és kerékpárosok száma is. Azt kérik ezért a kivitelezőtől, hogy egyrészt a régi földutat, amely a nyomvonal döntő részén megmarad, járható állapotban adja át az építkezés befejezésekor, továbbá a régi, százéves “Paraszthidat” az előző önkormányzat által is jóváhagyott tervek szerint ne bontsák el, hiszen az új, forgalmas, leaszfaltozott hídon rendkívül veszélyes és kényelmetlen lesz a gyalogosok, kerékpárosok és lovasok áthaladása. Mivel errefelé egyáltalán nincs más átkelési lehetőség a patakon, ezért a turistaforgalom mellett a mezőgazdasági járművek is komoly veszélyt jelentenek majd a várhatóan igen nagy sebességgel keresztülhaladó gépjármű forgalom miatt.
   


  Sokan tévesen úgy tudják, hogy gyalogjárda és kerékpárút is épül az út mellett. Nos, ez nagy tévedés, hiszen ugyan a korábbi vezetés eredetileg kérte ezt, ám 2008-ban mégis aláírták az erre vonatkozó lemondó nyilatkozatot.
   


  Korábbi írásunk:


  http://www.csomor.hu/module=news&action=show&nid=76548#MIDDLE 

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás