Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 25., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Fábián ferenc emléktorna

  A Csömör KSK nyerte az első alkalommal megrendezett Fábián Ferenc férfi kézilabda emléktornát a Gödöllő, a Ferencváros és a MAFC előtt .

  Fábián ferenc emléktorna


  A hatvanas, hetvenes évek legendás első osztályú csömöri kézilabdacsapatának nemrég elhunyt vezetőjéről, Fábián Ferencről elnevezett férfi kézilabdatornát hagyományteremtő szándékkal rendezték meg vasárnap, szeptember 2-án Csömörön. A helyi sportcsarnokban lezajlott mérkőzések jól illeszkedtek a rövidesen rajtoló bajnokságok felkészülési időszakába. A meghívott csapatok közül három NB II-es és egy NBI/B-s együttes vett részt a tornán.


   


  A harmadik helyért a Ferencváros csapata szoros küzdelemben, 32:31 arányban győzött a MAFC együttese ellen. A tornagyőzelmet a hazaiak szerezték meg, miután a döntőben végig vezetve, magabiztos játékkal múlták felül az ősszel már az NB I/B-ben szereplő Gödöllőt (34:30). A Magyar Kézilabda Szövetség által felajánlott vándorkupát Szabó „Bomba” János elnök adta át. A torna legjobb játékosa Szovszki György (Csömör KSK), legjobb kapusa Melichár Péter (Csömör KSK) lett. A gólkirályi címet Márkus Béla (Gödöllő) szerezte meg. 


   


  A döntő mérkőzés előtt köszöntötték a helyi kézilabdacsapat korábbi számos neves játékosát, edzőjét és vezetőjét, köztük többek között Bátovszki Ferencet, Bagyánszki Györgyöt, Mihályi Jánost és Tóth-Fekete Sándort. A csömöri legendáknak Fábri István polgármester és Válé Flórián, a Csömöri Sport- és Szabadidő-szervező Nonprofit Kft. ügyvezetője örökös bérletet és archív fotókollekciót adott át.


   


  A névadó család Fábián Ferenc-díjat alapított, amellyel a csömöri kézilabdáért végzett kiemelkedő munkát végző játékosokat, edzőket, személyeket kívánják jutalmazni. A kitüntetést első alkalommal Simó László testnevelő tanár vehette át, aki hosszú évek óta neveli az újabb ás újabb csömöri kézilabdás tehetségeket a helyi Mátyás Király Általános Iskolában. 


   


  A színvonalas tornán a szép számú érdeklődő jó hangulatáról, a döntő mérkőzés élő közvetítéséről Horti Gábor, az RTL Sport Klub nagyközségben lakó sportkommentátora gondoskodott.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás