Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. június 26., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Elfogadták a 2012. évi költségvetést

  A képviselők február 16-án, idei második testületi ülésükön legfontosabb pontként megvitatták és módosításokkal elfogadták a 2012. évi költségvetést.

  Elfogadták a 2012. évi költségvetést  Fábri István polgármester ismertette a 2012. évi költségvetés tervezet legfontosabb alapelveit. Ezután Marosi Éva pénzügyi osztályvezető a részletes költségvetési számokról tájékoztatta a képviselő-testületet. Az előirányzott, az előző évhez képest 18 %-kal alacsonyabb, 1 380 122 000 forintos bevételi főösszeg fedezi a 1 237 468 000 forintos kiadási főösszeget a finanszírozási kiadásokkal együtt.


   


  A polgármester a hosszú órákig tartó vita elején megjegyezte, hogy rosszabb az ország és ezzel együtt Csömör helyzete is, így az intézményi költségvetéseknél irreálisnak tartja a növekedést, emellett ugyanakkor nem támogatta, hogy csökkenjenek az átadott pénzeszközök a sport, a kulturális és a civil szervezetek számára, inkább a szinten tartásra helyezné a hangsúlyt. Fábri István beszámolt arról is, megkezdődtek a tárgyalások a település meglévő, hatalmas hitelállományának kedvezőbb feltételű átcsoportosításáról a pénzintézettel. A polgármester javasolta, hogy az önkormányzat vásároljon meg néhány stratégiai fontosságú ingatlant az év folyamán, illetve annak lehetőségét is felvetette, hogy a testület fontolja meg az egyetemre, főiskolára bekerülő csömöri fiatalok támogatását, mivel sok rossz helyzetben élő családnak elviselhetetlenül magas tandíjakkal kell számolnia.


   


  A képviselő-testületi ülésen szép számmal érkeztek be módosító javaslatok, melyekről szavaztak is a megjelentek. Tormay-Lesták Mária, az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság elnöke módosító javaslatot terjesztett elő, mely szerint a fejlesztési tartalék terhére az előterjesztetthez képest 2 millió forinttal növekedjen a méltányossági ápolási díj, melyet a képviselők 5 igen szavazattal, 4 nem ellenében elfogadtak. Szintén a képviselőasszony javasolta a könyvtár dologi kiadásainak mintegy 800 ezer forinttal történő növelését. 


   


  A fenti módosító javaslatokkal együtt Csömör Nagyközség Önkormányzatának képviselő-testülete 7 igen szavazattal, 2 nem ellenében a kialakított 2012. évi költségvetést elfogadta.


   


  A testületi ülésen a DMRV Zrt. műszaki igazgatója, Balogh Zsolt és üzemfőmérnöke, Fekete Ferenc részletes prezentációt tartott arról, hogy milyen fejlesztések lennének szükségesek a szennyvíztisztító telepen.
  KTules_2012febr16  
   


  (A testületi ülésről hamarosan részletes tájékoztatást közlünk és a költségvetés részletes számai is nemsokára olvashatóak lesznek honlapunkon. )


  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot június 16-án és június 30-án, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot június 9-én és június 23-án, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

  Június 5-én, pünkösdhétfőn a kommunális hulladék elszállítási rendjében nincs változás, a szemetet aznap viszik el!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma július 7-én jelenik meg!

  Időjárás