Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 18., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Együtt a tisztább környezetért

  Összefogással pár óra alatt is látványos változást lehet elérni. Elcsépelt mondatnak tűnhet, de október 13-án ismét sokan és sokat tettek Csömör tisztaságáért.

  Együtt a tisztább környezetért


  Az őszi civil szemétszedésben hét csoport vett részt, összesen kb. 60-70 fővel. 


   


  Szemétmentesítő csapatok:


  Turnovszky István Kertbarát Kör – Kistarcsai úti háromszög 


  Cserkészek – a Kistarcsai út végétől külterület felé


  Vox Animi Vegyeskar – a Palotai út és a horgásztó környéke


  Hit Gyülekezete – a Szedervölgyi-erdő környéke 


  Csömöri Civil Egyesület – patakpart


  Összefogás Ipari Szövetkezet – M0-alumíniumhíd és környéke, Tatárdomb 


  Baptista Gyülekezet – Kölcsey utcai híd, HÉV-vágánynál  Külterületi szemét  A platón lévő hulladék külterületen volt kidobva.   Külterületi szemét  A képen látható monitortól az erdőben szabadult meg gazdája.  Október 13-a egyúttal egy szép kezdeményezés nyitónapja is volt. A Csömöri Civil Egyesület a patakpart rendbetételével előkészítette a „terepet” a pataksétány kialakításához. A Szabadság úti patakhídtól a Bulgárkertig sétány vezet majd a patak mellett, üde színfoltja lesz a településnek. A tervek szerint közvilágítást építenek, padokat, virágokat helyeznek majd ki. A tereprendezést a Községgondnokság végzi. A civil csapat, benne több önkormányzati képviselővel, az Ulicskánál kezdte el a bozótirtást, a tervek szerint még többször megismétlik az akciót ősszel, így eljutnak a Szabadság úti patkhídig. A kőhídtól rámpás falépcső vezet majd fel a főút járdájához. Sok csömöri régi álma válik így valóra: a faluközpontból tavasszal már ki lehet sétálni a patakparton a Bulgárkertig, a Kálvária erdei szánkópályákig. Tavasszal tovább folytatják a sétány kialakítását a Rákóczi utcai hídig. Ezzel párhuzamosan az Ulicska, a települést észak-déli irányban átszelő gyalogút parkosítását is elkezdik, amelyben a többi civil szervezetet, közösséget is szeretnék bevonni.  Pataksétány rendbetétele  Szépül a patakpart a Csömöri Civil Egyesület jóvoltából.


  Az önkormányzat egyik kiemelt célja a zöld területek megóvása. Az illegális hulladéklerakás ellen már számos intézkedést tettek (pl. Majorszegi-erdőnél a gépjármű forgalom korlátozása, civil szemétszedések szervezése). A sittgyűjtési akció meghirdetésével is az volt a cél, hogy a sitt ne az erdők mélyén, utak mellé kidobva „végezze”.


  A tavaszi után a második, őszi sittgyűjtés is sikeres volt, kb. 90 ember választotta a sittlerakás legális formáját a Községgondnokságon. 


  Sittgyujtes 


  Sittlerakás legálisan 


  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás