Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 22., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Civil fórum aktuális helyi kérdésekről

  Civil fórumot tartottak március 27-én a Polgármesteri Hivatalban. A nagy érdeklődés és részvétel mellett megtartott egyeztetésen több tucat helyi közösség, egyesület, egyház képviselője vett részt. Az önkormányzat kezdeményezésére létrehívott egyeztető fórum célja az volt, hogy fontos, a település széles rétegeit érintő, illetve meghatározó településfejlesztési kérdésekben a helyi lakossági csoportokat minél hatékonyabban bevonják a döntések előkészítésbe. 

  Civil fórum aktuális helyi kérdésekről


  Civil_forum_alt
   


  A fórum egyik napirendi pontja folytatása volt a február elején megkezdett társadalmi egyeztetésnek, akkor a helyi intézmények, legnagyobb vállalkozások, pénzintézetek és szervezetek vezetői, továbbá a község díszpolgárai, Csömör Községért Emlékérem kitüntetettjei és országosan is ismert, helyi szakértői az önkormányzat vezetőivel közösen vitatták meg a várossá nyilvánítás lehetőségeit, előnyeit és hátrányait. 
   


  További témaként a közeljövőben bevezetendő közterületi térfigyelő kamerarendszer kiépítéséről hangzott el tájékoztatás Kandolka Károly, az Erando Kft. ügyvezetője részéről, és mondhatták el – döntően támogató – észrevételeiket a megjelentek. Ezenkívül az illegális külterületi hulladéklerakás felszámolására tervezett önkormányzati intézkedésekről és ismételt civil szemétszedési akciókról is volt szó a rendezvényen. 


   


  A Csömöri Kulturális Közalapítvány Kuratóriumának elnöke, Harmath Diána részletes tájékoztatást adott a megjelenteknek a helyi civil szervezetek számára kiírt pályázat feltételeiről, szorgalmazva az egyesületek, alapítványok vezetőit, hogy pályázzanak.


  Civil_forum_Dia 


  Az önkormányzat részéről Fábri István polgármester, Biró Attila településfejlesztésért felelős alpolgármester és Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke vett részt a fórumon.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás