Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. október 22., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Búcsú téravatóval

  Búcsút tartottak 2012. június 24-én Mojmírovcén, Csömör testvértelepülésén. Az idei ünnep különlegessége volt, hogy a kétnaposra bővült kulturális program keretében bemutatták a falu lakosságának a megújult faluközpontot. A rendezvényre meghívást kapott Szabó Erzsébet, a Csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke is.

  Búcsú téravatóval


  A szombati kulturális programot Imrich Kováč polgármester nyitotta meg, majd az érdeklődők figyelmébe ajánlotta a megújult faluközpontot.
  Téravató és búcsú Mojmírovcén 


    Imrich Kováč, Mojmírovce (Ürmény) polgármestere


   


  Jelentős, minden részletre kiterjedő beruházás keretében új térburkolatot raktak le, autóbusz-megállót és parkolóhelyeket alakítottak ki, valamint termőföld cserével egybekötve pázsitot, fákat és cserjéket telepítettek. A korszerűsítés talán leglátványosabb része az energiatakarékos fogyasztókkal felszerelt, számítógéppel vezérelt térvilágítás. 


  A folytatásban helyi amatőr gyermek és felnőtt csoportok mellet nagy sikerű koncertet adott a pozsonyi Fidlikanti zenekar. Az est leszálltával fanfárok hangjára először kapcsolódtak fel az új közvilágítás fényei. Vasárnap a Szent László római katolikus templom ünnepi szentmiséjén közreműködött a világhírű pozsonyi fiúkórus, hatalmas sikert aratva. 

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot október 20-án, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot október 27-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma október 27-én  jelenik meg!

  Időjárás