Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. április 23., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Beszámoló Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 13-án megtartott rendkívüli üléséről

  A rendkívüli ülést a testület 7 képviselő részvételével tartotta meg. Az ülés összehívását egy igen kedvező pályázaton való részvételről történő gyors döntés szükségessége indokolta.

  1.Szervezetfejlesztés a Közép-magyarországi Régióban lévő önkormányzatok számára, uniós pályázatban való részvétel


  Biró Attila alpolgármester rövid tájékoztatást adott arról az ún. ÁROP pályázatról, melyben lehetőség nyílik a közép-magyarországi önkormányzatok számára szervezetfejlesztésre fordítandó támogatás igénylésére. A pályázat többek között tartalmazza a hivatal és kiválasztott intézményei (szociális, közművelődési) átvilágítását, költség-haszon elemzését, a hatékonyságnövelés rövid, közép- és hosszú távú stratégiájának kidolgozását is. Ezenkívül a pályázat egy átfogó felmérést és annak elemzését magában foglalja, amelynek keretében a lakosság közszolgáltatásokkal kapcsolatos elégedettségét és igényeit térképeznék fel. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta, hogy az önkormányzat vegyen részt a 22 millió Ft-os, önerőt nem igénylő uniós a pályázaton, és egyúttal megbízta az alpolgármestert a pályázat koordinálásával.


   


  2. Képviselők, hivatali vezetők közérdekű bejelentései


  Pásztor Sándor, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke kérte, hogy a polgárőrség csatlakozhasson az önkormányzat telefonflottájához. A képviselő továbbá az önkormányzati tulajdonában lévő, rendőrség által már nem használt régi autó sorsáról érdeklődött.


  Kósa István képviselő arról érdeklődött, hogy az új szolgáltató bekötötte-e már minden önkormányzati intézménybe a hálózatot.


  Tihanyi Ferenc képviselő tájékoztatta a testületet arról, hogy a helyi hulladéklerakót üzemeltető KERHU Kft. képviselője jelezte, a hulladéklerakónak a takaráshoz szüksége lenne nagyobb mennyiségű gumira, ezért a képviselő autógumi gyűjtési akciót javasolt, amivel a lakosság is jól járna.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot április 27-én, csütörtökön és április 28-án, pénteken viszik el! 

  A zöldhulladékot április 13-án, csütörtökön kell kitenni az erre a célra rendszeresített zsákokban!

  Ünnepi szemétszállítás: Április 17-e, hétfő helyett április 20-án, csütörtökön viszik el a szemetet!  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma április 28-án jelenik meg!

  Időjárás