Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 21., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Alakul a költségvetés - idén nem lesz új helyi adó

  A képviselők január 19-i idei első testületi ülésükön megtárgyalták a település 2012. évi költségvetési tervezetét, elvi hozzájárulásukat adták óvoda-bölcsőde építésére kiírt pályázaton való részvételhez, illetve véleményezték a járási rendszert.

  Alakul a költségvetés - idén nem lesz új helyi adó


  A Himnusz eléneklésével kezdődő testületi ülésen a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke tartott  pénzügyi beszámolót a tavalyi évre vonatkozóan, illetve idei költségvetési koncepcióját fogadta el a egyhangúlag a képviselő-testület.


   


  Az újonnan kialakításra kerülő járási rendszerről Fábri István polgármester elmondta, szakmaiatlannak tartja, lényegesen lassabb lesz az ügyintézés és korruptabb a közigazgatás. A képviselő-testület véleményezte a Kormányhivatal által megküldött, járási rendszerrel kapcsolatos anyagot, amelyben kifejtették álláspontjukat: egyrészt a megadott 19 napos véleményezési idő kevés a társadalmi vitára, másrészt csupán az önkormányzatiság csorbításának tartják a járási rendszerről szóló javaslatot. Ugyanakkor Csömör Nagyközség Önkormányzata hitet tett amellett, hogy ha ebben a formában alakítják ki a járási rendszereket, a körülményeket tudomásul véve próbálják egyensúlyozni a változást. A határozatot tartalmazó levelet a kért határidőre az illetékes kormányszerv részére eljuttatják.


   


  A képviselő-testület úgy döntött – bár az új adótörvény lehetővé teszi –, nem vezetnek be új adónemeket Csömörön még akkor sem, ha az ebben az évben jelentős anyagi forrásokat eredményezne.


   


  A képviselők elvi hozzájárulásukat adták óvoda- és bölcsődeépítési pályázaton való induláshoz és 4 millió forintot különítettek el tervezésre és pályázatírásra. A közép-magyaroszági régióban kiírt pályázat kedvező feltételeket biztosít bővítésre, új épület megvalósítására, és a lakosság számának folyamatos növekedésével pár éven belül az önkormányzatnak kötelezettsége lesz új óvodai csoportok indítása és bölcsődei ellátás biztosítása.


   


  Megkezdte a testület a 2012. évi költségvetés tervezését a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság vezetésével. A költségvetésben a legnagyobb kiadási tételt a működési kiadások teszik ki, míg a bevételi oldalon az iparűzési adó jelenik meg legmarkánsabban. Fontos célkitűzése az önkormányzatnak, hogy ne kelljen idén újabb hitelhez folyamodni.


   


  (A testületi ülésről hamarosan részletes tudósítást közlünk.)

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 26-án, és február 2-án pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás