Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 18., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Aktuális hírek a felújításokról, fejlesztésekről


  Április elejére elkészült a Kacsóh Pongrác utcai óvoda nyílászáróinak cseréje, melynek során új ablakokat, redőnyöket és szúnyoghálót szereltek fel, valamint lecserélték a korszerűtlen lámpatesteket is. A beruházás mintegy 5 millió forintba került.


  A 3-as bekötőút átadása a Nemzeti Infrastruktúra Zrt. tájékoztatása szerint előre várhatóan eltolódik. A csúszás oka, hogy az építtetőnek a körforgalom, a buszforduló és a patak melletti gyalogoshíd megépítésére közbeszerzési eljárást kellett indítania.


  Elkészült  az  Erzsébet  utca  Szabadság  út  felőli  szakaszának felújítása,  melynek  során a Községgondnokság a római katolikus templom előtt kiemelt szegélyű, biztonságos járdát, illetve széles útkiemelést és útszűkítést épített ki, hamarosan gyalogátkelőhelyet is ki- alakít a kereszteződésben. A későbbiekben az Erzsébet utca – Ulicska kereszteződésénél felújítják a zebrát, valamint útkiemelést alakítanak ki a biztonságos közlekedés érdekében.


  Április elejétől a Kistarcsai úton eddig áthaladó teherautó-forgalmat – a súlykorlátozó tábla ismételt kihelyezésével, valamint a folyamatos ellenőrzésekkel – jelentősen csökkentették. Mindemellett az elkövetkező időszakban az önkormányzat  a „Lassíts!” kampány keretében – az új közlekedési koncepció részeként – számos forgalomlassító intézkedést hajt végre annak érdekében, hogy a faluban minél biztonságosabbá váljon a közlekedés.


  A Csömöri Civil Egyesület kezdeményezésére tavaly ősszel kezdődött meg, és idén tavasszal fejeződik be Csömör új sétáló- és pihenőhelyének kialakítása a Pataksétányon, ahol április 13-án parkosítási munkálatokat végeznek több civil szervezet bevonásával. (Kapcsolódó írásunk)


  Hamarosan megkezdődik az Árpád utca Szabadság út – Bulgárkert közé eső szakaszának felújítása, melynek során gyalogjárdát építenek, illetve újraaszfaltozzák az úttestet.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás