Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 21., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

A legutóbbi képviselő-testületi ülés óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

  Fábri István polgármester beszámolója a 2013. szeptember 12–26. közötti időszakról.

  Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-ai ülésére.


   


  – Összefoglalás –


   


  1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 12-én tartotta rendes ülését. 


  A képviselők döntöttek a település legforgalmasabb útja további szakaszának, a Jókai utca felújításáról és tovább tárgyalták a 081/15. hrsz. bányaterület és a hozzá kapcsolódó bányászati jog értékesítésének szerződéstervezetét.


   


  2.) Szeptember 14-én került sor a Béke téri esték című rendezvényre. Az egy évvel ezelőtt elindított, lakossági szervezéssel létrejött esemény az Újtelepen-Hőstelepen lakók jelentős közösségi összejövetele. A Takács László által szervezett, jó hangulatú szabadtéri programnak idén a Felvári presszó adott otthont. Az eseményen a Csicsörke Ifjúsági Néptáncegyüttes, a Vox Animi Kórus és a Krammer Band zenekar lépett fel. A megjelenteket Fábri István polgármester köszöntötte, aki a Béke tér felújítási terveiről beszélt a rendezvényen. Jelen volt még Pásztor Sándor, Tormay-Lesták Mária önkormányzati képviselő is.


   


  3.) Szeptember 14-én rendezték meg szlovákiai testvértelepülésünkön, Mojmirovcén (Ürményben) az ottani falunapokat, amely egyúttal szüreti hagyományőrző rendezvény is.


   


  4.) Szeptember 16-án a Pénzügyi-, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság tartott ülést Eigler Tamás bizottsági elnök vezetésével a Polgármesteri Hivatalban.


   


  5.) Szeptember 18-án Kistarcsán került sor a rendőrőrs területéhez tartozó önkormányzatok képviselőinek egyeztetésére, ahol dr. Bozsó Zoltán rendőr dandártábornok tartott tájékoztatót. Csömört Pásztor Sándor képviselő, az Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság elnöke képviselte.


   


  6.) Szeptember 19-én a Népjóléti Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével.


   


  7.) Szeptember 21-én megkezdte második évadját a Csömörön működő Éless-Szín Társulat a Ma éjjel szabad vagyok című, ismételten nagy sikert arató előadással. A darabnak településünkön volt idén tavasszal a premier előadása.


   


  8.) Szeptember 23-án temettük Kecső Jánost a községgondnokság munkatársát, a szertartást  Görbe József római katolikus plébános vezette. 


   


  9.) Szeptember 24-én, a képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően, Fábri István polgármester a KELER Zrt. fővárosi irodájában aláírta a Csömör 2008 nevű kötvény jelentős, az adósságkonszolidáció eredményeként 46%-os csökkenéséről szóló szerződését. Ily módon a település kötvényben lévő adósságállománya 3.652.852,19 CHF-ra csökkent.


   


  10.) Szeptember második felére két fontos fejlesztés fejeződött be. A Pataksétányhoz vezető lépcső átadására szeptember 27-én kerül sor, a három új tantermet pedig a napokban vette birtokba az általános iskola. Ezen kívül zajlik a Laky park és játszótér kialakítása a Csömöri Községgondnokság munkatársainak közreműködésével, amelynek átadására várhatóan október 4-én történik meg.


   


   


  ******


   


  – Szeptember 27-én kerül sor a Nefelejcs Művészeti Óvoda két új csoportszobájának átadására.


   


  Szeptember 28-án rendezik meg a Szüreti Mulatságot, a település második legnagyobb közösségi rendezvényét.


   


  – A következő rendes képviselő-testületi ülésre október 10-én kerül sor.


   


   


  Fábri István s. k.


  polgármester

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 26-án, és február 2-án pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás