Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 21., vasárnap
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

A legutóbbi képviselő-testületi óta történt fontosabb települési események és önkormányzati intézkedések

  Fábri István polgármester beszámolója a 2012. október 18–26. közötti időszakról.


  (Készült Csömör Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 26-i rendkívüli ülésére.)


  – Összefoglalás –


   


   1.) Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete október 18-án tartotta ülését. Az ülésen több napirendi pontban is kistérségi, regionális vonatkozó kérdések megvitatására került sor: bemutatkozott a Kistarcsai Rendőrőrs új parancsnoka, Gergely János főhadnagy; a képviselők egyhangúlag döntöttek arról, hogy az államosított oktatás után is vállalják a helyi általános iskola fenntartását; az önkormányzat együttműködési megállapodást köt közös orvosi ügyelet fenntartásáról; a felkínált feltételek mellett a testület azonban nem támogatta az egyoldalú járási szerződés aláírását. Az ülésen ezen kívül döntés született többek között a pataksétány kialakítását és az Ulicska rendezését szolgáló program elindításáról, egy új egészségügyi központra vonatkozó koncepció kidolgozásáról, a művelődési ház új bérleti díjairól és elfogadásra került a Csömöri Sport-, és Szabadidő-szervező Kft. éves beszámolója és munkaterve.


  2.) Október 21-én 80 éves korában hosszan tartó betegségben elhunyt Gubek Mária, Csömör Nagyközség díszpolgára. A Csömöri Evangélikus Egyházközségnek több évtizeden keresztül volt felügyelője, emellett aktív közéleti tevékenységet is folytatott: 1990–2006 között önkormányzati képviselőként dolgozott, hosszú ideig az Ügyrendi Bizottságot vezette, tagja volt a Népjóléti Bizottságnak, amelynek munkáját 2006–2010 között külső  tagként is segítette. 


  3.) Október 21-én ünnepi megemlékezés tartottak az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére a Gloria Victis emlékműnél. Az önkormányzat nevében Boross Jenő képviselő helyezett el koszorút a kommunizmus áldozatainak emlékművénél. 


  4.) Október 23-án a Petőfi Sándor Művelődési Házban került sor az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére megtartott községi ünnepségre. A megemlékezésen Eigler Tamás képviselő, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnöke mondott ünnepi beszédet. A műsorban fellépett Tóth Dominik versmondó, a Krammer Teréz Zeneiskola részéről Graff Rudolf, Várkuti Melinda és Papp Gyula, valamint a Nevesincs Színház művészei. Csömör Nagyközség Önkormányzata nevében Fábri István polgármester és Eigler Tamás képviselő helyezett el koszorút a forradalom és szabadságharc Hősök terei emlékművénél.


  5.) Október 25-én a járási rendszer kialakításáról személyesen egyeztetetett a Polgármesteri Hivatalban a Pest Megyei Kormányhivatal képviseletében Tihanyi Levente járási biztos és Dr. Csepregi Tibor járási biztos,  a Pest Megyei járás leendő vezetője, Fábri István polgármester és dr. Katona Péter jegyző. A megbeszélésen előzetes megállapodás született egy helyi járási kirendeltség létrehozásáról.


  6.) Október 25-én a Népjóléti Bizottság tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban dr. Szarka Zsuzsanna bizottsági elnök vezetésével. 


  *****


  – A következő rendes képviselő-testületi ülésre november 15-én, csütörtökön kerül sor.


  – November 19-én, hétfőn az önkormányzat közmeghallgatást tart a Petőfi Sándor Művelődési Házban.   


  Fábri István s.k.


  polgármester

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 26-án, és február 2-án pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás