Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. január 18., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

A csömöri aranycsapat

  A Tiszta Forrás Népdalkör október 20-án arany minősítést kapott a Győrben megrendezett 16. Országos Népzenei minősítő versenyen. 

  A csömöri aranycsapat


  Az eredménnyel örömmel dicsekedhetünk, hisz négy év alatt Köles Éva művészeti vezetőnk magas színvonalú szakmai vezetésével igen szép eredményeket értünk el. 2009-ben Egerben NÍVÓDÍJ, 2011-ben Nagylókon, a térségi minősítőn KIVÁLÓ, és most 2012-ben Győrben országos szinten ARANY minősítésben részesültünk.


  A mostani minősítés azért is jelentős számunkra, mert igen neves zsűritagok minősítették népdalkörünket: úgy mint dr. Barsai Ernő néprajzkutató nyugalmazott főiskolai tanár, dr. Alföldy-Boruss István a Magyar Rádió zenei együtteseinek igazgatója és Birinyi József a KÓTA társelnöke, népzenekutató, előadóművész, a Magyar Kultúra Lovagja.


   


  A csoport tagjainak elképesztő lelkesedése, kitartása, elszántsága meghozta gyümölcsét. Jó volt hallani az értékelésnél, hogy: „Még hallgattak volna bennünket”. Ez az érzés csak fokozódott, amikor csömöri népviseletünket dicsérték. 


  A minősítési eredmény megerősített bennünket, hogy ebben a „katyvaszos” világban  jó együtt lenni, s szebbnél-szebb népdalokat tanulni, énekelni, s ráébredni, hogy a népdal szeretete milyen nagyszerű szívbéli érzéseket kelt bennünk. Az emberek szívéből nem szabad hagyni kihalni a népdal szeretetét, mert, ahogy Marosi Julianna írja:


  „Az ének a legszebben kimondott,


  belülről fakadó szó,


  a legemelkedettebben formált lelki szépség.


  Ha énekelsz, nemcsak a hangodat formálod,


  Hanem a lelkedet is,


  S azét is, aki  hallgatja”.
   


  Dombrádi Lászlóné


  a Tiszta Forrás Népdalkör társadalmi vezetője

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot január 12-én és január 26-án, pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás