Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. szeptember 22., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

3-as számú bekötőút: elkészült az állapotfelmérés

  Lakossági kérésre az önkormányzat állapotfelmérést készíttetett a 3-as számú bekötőút melletti ingatlanokra vonatkozóan.

  3-as számú bekötőút: elkészült az állapotfelmérés


  A 3-as számú bekötőút építésével kapcsolatban tartott július 17-i lakossági fórumon az érintett lakók kérték, hogy készüljön állapotfelmérés az ingatlanjaikról. A fórumon jelen voltak az építtető Nemzeti Infrastruktúra Zrt., valamint a kivitelező Colas-Swietelsky Konzorcium képviselői is.


  Az önkormányzat – bár az építkezésben nem vesz részt – vállalta ezt a feladatot és költséget, és felkért egy statikus szakértőt, aki július 21-ére elkészítette vizsgálatát. A tanulmány az épületek statikai állapotára, valamint az útépítés hatásaira terjed ki.


  Korábban az M0-s építésénél ígért jogi segítséget az előző önkormányzat: az akkori vezetők vállalták, hogy képviselik az ingatlantulajdonosok érdekeit abban az esetben, ha értékcsökkenés következik be az autóút elkészültével összefüggésben a lakóházakban, telkekben. Akkor azonban sem az útépítés megkezdése előtt vagy közben, sem a 2007-es átadás után nem történt konkrét jogi lépés a lakók ingatlanjainak értékcsökkenése ügyében. Az új, civil önkormányzati vezetés azonban ígéri, hogy nem hagyja magukra a lakókat, ha kár éri őket.

  PDF


  Hozzászólok

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot szeptember 8-án és szeptember 22-én, pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot szeptember 1-jén, szeptember 15-én és szeptember 29-én, pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma szeptember 1-jén jelenik meg!

  Időjárás