Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. február 24., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Xiv. pünkösdi fesztivál - csömöri falunapok, 2011

Június 10. és 13. között rendezték a hagyományos, négy napos fesztivált, amely a település egyik, turisztikai szempontból is országos jelentőségű rendezvénye. A programban szerepeltek kiállítások; művészeti, folklór, világzenei bemutatók; utcabálok, és sportesemények egyaránt.

Xiv. pünkösdi fesztivál -
csömöri falunapok, 2011


Június 10-én a csömöri önkormányzat hivatalos protokollrendezvényen látta vendégül a testvértelepülések képviselőit, valamint a környező települések polgármestereit a könyvtárban. Az eseményen részt vett Vécsey László, országgyűlési képviselő, Szada polgármestere;Fuzik János, az Országos Szlovák Önkormányzat elnöke;Holló Miklós, Mogyoród alpolgármestere; Rimóczi Sándor, Nagytarcsa polgármestere; Szőcs Ferenc, Torockó polgármestere, valamint Torockó képviselő-testülete; Kántor Éva, Mojmírovce képviselő-testületének képviseletében; Szabó Erzsébet, a csömöri Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnöke; Dunavölgyi Illésné, a Német Kisebbségi Önkormányzat elnöke; valamint Csömör Nagyközség polgármestere, Fábri István, alpolgármestere, Biró Attila és Csömör képviselő-testülete teljes létszámban. A művelődési házba 12 csömöri alkotóművész kiállításának megnyitójával vette kezdetét a négynapos eseménysorozat. A megnyitón közreműködött az Amantis Kamarakórus, a Jazz After Eleven duó, valamint a Krammer Teréz Zeneiskola növendékei.A kiállítás előterében Dombrádi Lászlóné magángyűjteményéből összeállított falvédőkiállítást láthattak az érdeklődők. A fesztivál szombati programjában hagyományőrző, néptánc és népzenei csoportok mutatkoztak be. Csömört a Báló Lipót Kulturális Egyesület Népdalköre, a Csömöri Csicsörke Ifjúsági Néptáncegyüttes és utánpótlás csoportjai (Két Kiscsicsörke, valamint az együttes Utánpótlás és Ifjúsági csoportjai), a Furmicska Néptánc Egyesület, valamint a Tiszta Forrás Népdalkör képviselte. A helyi hagyományőrző csoportok mellett Bag és Isaszeg településről érkeztek művészeti együttesek. 


 


 


 


 


   Kora estétől népzenei és világzenei forgatagba csöppenhettek a látogatók.  A falunapok színpadán bemutatkozott a körösladányi Arany Páva-díjas Csuháré Citerazenekar, majd a Takáts Eszter duó szórakoztatta színvonalas "utcazenéléssel" a közönséget. A délszláv tamburazenét játszó szentendrei Söndörgő együttes Tompos Kátyával kiegészülve lépett a színpadra, közel másfél órás koncert erejéig. 


 


 
Az estét retro videódiszkó zárta dj. Várival. Vasárnap délelőtt elsősorban a gyermekeket várták a nézőtérre Korpás Éva és zenekarának koncertjére. Ezt követően a  Mátyás Király Általános Iskola művészeti csoportjainak és közösségeinek bemutatójára került sor, majd élőjátékkal ötvözött óriásbáb-játék várta a kicsiket és nagyokat a Figurina Animációs Kisszínpad jóvolából.A Krammer Band koncertje után modern táncok kavalkádja töltötte be a színpadot a helybéli és budapesti tánccsoportok révén (2141 Dance Crew, Aerobik, Angel Dance, Black&White Táncegyüttes, Csicsörke Ifjúsági Táncegyüttes, Lady´s First, Nagycsaládosok Egyesülete; Alimah Orientális Tánccsoport, Nemzetközi Táncstúdió, NRG tánciskola). 


 Az esti programban Sasvári Sándor és tanítványainak musicalestje után a progresszív funk-rockot játszó Testi Egyenleg Ska Kollektíva zenekar teremtett fergeteges hangulatot, majd a Gesarol együttes zenéjére ropták az utcabálozók. 


 


 


 A szombati és vasárnapi forgatagban kirakodóvásár, kézműves foglalkozások és az elmaradhatatlan sörsátor is hozzájárultak a valódi fesztiválhangulathoz. 

Pünkösd hétfőre a főtér már kiürült, és az események középpontjává a horgásztó környéke, valamint az általános iskola udvara vált.Kora reggeltől horgászverseny, kerékpárverseny, kölyökfoci, kutyabemutató, nordic walking, női futsal és örömíjászat várta a látogatókat a két helyszínen. 


 
Délután a helyi egyházi közösségek futballcsapatai mérkőztek meg műfüves pályán rendezett ökumenikus focitornán. 

Bár az idei falunapok a korábbiaknál lényegesen alacsonyabb költségvetésből valósult meg, a jó időnek és a változatos, színvonalas programoknak köszönhetően nagy érdeklődés kísérte.      


PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot február 14-én és 28-án pénteken viszik el.

A zöldhulladék-szállítás télen szünetel.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma február 28-án jelenik meg.

Időjárás