Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. február 20., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Visszatekintés és tervezés az év első képviselő-testületi ülésén

  Az év első, január 25-ei képviselő-testületi ülésén az elmúlt évre való visszatekintés mellett előremutató tervek, elképzelések fogalmazódtak meg.

  A Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében Szőke Zoltán elnök tartott látványos, képes bemutatót a helyi tűzoltók elmúlt évi tevékenységéről. A tűzesetek és műszaki mentések mellett időnként érdekes, akár humoros fordulatok is gazdagították az egyesület életét, például amikor a Páva utcában egy túl magasra mászott pávához riasztották a tűzoltókat, vagy amikor egy őzet mentettek a vadásztársaság közreműködésével egy kertből és engedték szabadon a kalandot követően. Szőke Zoltán felhívta a figyelmet: a közúti balesetek tanúsága az, hogy mindig valamilyen emberi tényező okozza a problémát (gyorshajtás, ittas vezetés). A beszámolót követően a képviselő-testület elismerő oklevélben részesítette a legaktívabb önkéntes tűzoltókat.

  A közbiztonságnál maradva, a képviselő-testület úgy határozott, tárgyalásokat kezdeményez a rendőri szervekkel az állandó rendőri jelenlét biztosítása érdekében. Bár Csömör közbiztonsági helyzete országos szinten igen jónak számít, néhány egyedi helyzetben különös gondot okoz, hogy nincs helyben dolgozó körzeti megbízott, így a rendőri intézkedés csak késve történhet meg. A helyi körzeti megbízottak szolgálati beosztása nem teszi lehetővé a folyamatos csömöri jelenlétet. Az elmúlt évben például egy kábítószeres befolyásoltság alatt álló garázda személyhez hívtak rendőrt, ám csak körülbelül egy órával később érkezett meg a járőr, addigra az illető autókban és épületekben tett kárt, egy személynek sérülést okozott és a polgárőröket is inzultálta. Az ilyen és ehhez hasonló helyzetekben a képviselő-testület véleménye szerint csak az állandó rendőri jelenlét jelentene megoldást.

  A közbiztonság mellett a kulturális lehetőségek fejlesztése is terítékre került az ülésen. Mint ismeretes, az önkormányzat megvásárolta a művelődési házzal szomszédos telket. A képviselő-testületben egyhangú vélemény alakult ki arról, hogy a területet a művelődési ház szabadtéri közösségi funkcióinak bővítésére használják. Döntés született arról, hogy az önkormányzat tervpályázatot ír ki és a beérkező javaslatok alapján gondolják tovább a megvalósítást.

  PDF

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot február 2-án és 16-án pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb február 23-án jelenik meg.

  Időjárás