Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. október 6., csütörtök

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Úrnapi virágszőnyeg Csömörön

Május 29-én vasárnap 10-13 óra között a Csömöri Római Katolikus Egyházközség úrnapi liturgiájának részeként a római katolikus templom– Erzsébet utca–Deák Ferenc utca–Kossuth utca–Szabadság út útvonalon hagyományos csömöri virágszőnyeges körmenet lesz.

Úrnapi virágszőnyeg Csömörön

Az Úrnapja katolikus főünnep az eucharisztia tiszteletére, teljes nevén az Úr testének és vérének ünnepe. Az úrnapi körmenet a szentségi Jézus diadalútját jelzi monstranciával, a körmenet útján a négy égtáj felé állított oltárokkal (sátrakkal) és szentségi áldásosztással.

Hívők és külső szemlélők számára egyaránt felejthetetlen élményt nyújt a sziromtengerben vonuló templomi körmenet látványa, az archaikus régi motívumokkal kirakott színpompás virágszőnyeg. Ezen a vallási turisztikai rendezvényen 10 órától ünnepi misét tartanak a csömöri római katolikus templomban, a körmenet a liturgia részeként, a mise után kezdődik. 

Az úrnapi szentmisét celebjrálja és a körmenetet vezeti Snell György az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke, a Szent István Bazilika plébánosa, a Szent Jobb őre.

Az esemény előkészítésében, a virágok gyűjtésében bárki résztvehet. Szívesen fogadnak minden segítséget, jelentkezni az alábbi facebook eseményen lehet:

Facebook: https://www.facebook.com/events/1020745544667952/


A tavaly készült videófelvételt itt megtekinthetik: https://www.youtube.com/watch?v=elBJ2b7iBzg

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás:  szeptember 8., 22.

Zöldhulladék-szállítás: szeptember 1., 15. és 29.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és Légy ott programmagazin következő száma szeptember 30-án jelenik meg.

Időjárás