Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. augusztus 10., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Újabb egyeztetés a zeneiskola tetőfelújításával összefüggő kártérítésről

December 7-én az önkormányzat ismételt egyeztetésre hívta a kivitelező cég képviselőjét és a korábbi önkormányzati vezetőket.


A megbeszélés előzménye az volt, hogy két héttel korábban Mladoniczki Mihály volt jegyző információhiányra hivatkozva lehetőséget kért arra, hogy részletesen betekinthessen a zeneiskola tetőszerkezetének öt évvel ezelőtti felújításával kapcsolatos műszaki dokumentumokba. Az ismételt egyeztetésen ő meg is jelent, ám Bátovszki György volt polgármester aznap telefonon lemondta a részvételt, mondván konferencián van vidéken (az első egyeztetésen jelen volt, ám egyáltalán nem mondott véleményt az ügyről). A kivitelező cég képviselője, Toderascu Gelu ismét távol maradt, mint ahogy a korábbi műszaki vezető, Horváth Oszkár sem jelent meg második megkeresésre sem. 


A volt jegyző további dokumentumokat is meg kíván tekintetni az üggyel kapcsolatban, és jelezte, hogy segítségül igazságügyi szakértőt fog felkérni. Dr. Katona Péter jelenlegi jegyző újra megerősítette: a tetőszerkezet újjáépítése során egyértelmű és többszöri mulasztás történt, hiszen tervek és engedély nélkül zajlott le a tető 17 millió forintos újjáépítése. Az idén nyáron megcsúszott és életveszélyesnek nyilvánított tetőszerkezet miatt az intézmény lezárásával kötelességét teljesítette, hiszen nem kockáztathatta több száz gyerek életét. (Az épület lezárása miatt a zeneiskolások és az első éves általános iskolások az idei tanévben ideiglenes helyszíneken tanulhatnak).


A képviselő-testület döntése értelmében az önkormányzat kártérítési eljárást indított.

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma augusztus 28-án jelenik meg. 

Időjárás