Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. szeptember 23., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Új telephelyre költöztek tűzoltóink

A Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület beköltözött új helyére, a HÉV-Állomás utcai egészségház mellett létrehozott állomásukra, ahol az autók és a tűzoltóink is fűthető, mosdóhelyiséggel ellátott helyen várakozhatnak a bevetésre. Az önkormányzat által biztosított telephely épületeinek külső homlokzatát is felújítják majd, hogy illeszkedjen a mellette lévő új egészségházhoz.

Új  telephelyre költöztek tűzoltóink

Pásztor Sándor képviselőt, az Ügyrendi, Sport és Közbiztonsági Bizottság elnökét kérdeztük az új telephelyről:

- A képviselőtestület az első perctől szívén viseli a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület áldozatos munkáját és támogatja működését. Ennek a támogatásnak az egyik fontos része, hogy önkormányzati tulajdonban lévő telephelyet és épületet tudunk biztosítani számukra, ami teljes egészében ki tudja szolgálni igényeiket. Ideális helyen, a település közepén kaptak helyet a tűzoltók, innen Csömör minden része könnyen megközelíthető. Egy fűthető, kulturált, felújítás alatt álló épületet tudtunk adni az egyesületnek, ezzel segítve munkájukat.

Lukács Gábor, a Községgondnokság vezetője a támogatás szintén fontos részét, a felújítást koordinálja:

- A Községgondnokság az erre a célra kapott összegből, akár helyi vállalkozók bevonásával, felújítja az épületet. Amit lehetséges, azt megtesszük, hogy komfortos, esztétikailag is megfelelő helyen dolgozhassanak a tűzoltók, az épület illeszkedjen megújuló környezetéhez.

Végül, de nem utolsó sorban Szőke Zoltán a Csömöri Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőjét kérdeztük, milyennek találja a csapat az új állomást:

- Egy szóval: csodálatosnak! Egyesületünk öt éve alakult, nagy öröm, hogy mostantól fűtött helyen lehetnek az autóink. Eddig fagyveszély miatt le kellett engedni télen a vizet, ezentúl vízzel tudunk kivonulni  hideg időben is, amivel időt tudunk megspórolni. Itt most az autók tárolása mellett bőven lesz helyünk oktatásra, szerkarbantartásra, tényleg minden igényünket kielégíti az új állomás.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot szeptember 13-án és 27-én, pénteken viszik el.

A zöldhulladékot szeptember 6-án és 20-án, pénteken viszik el.

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin következő száma október 4-én jelenik meg.

Időjárás