Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. január 24., péntek
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

További intézkedések a kellemetlen szag megszüntetésére

Az elmúlt hónapokban az önkormányzat lakossági bejelentések alapján szakértői vizsgálatot indított a község egy részén érezhető kellemetlen szagok eredetének felkutatására. A képviselő-testület döntésének eredményeként nyár végén és kora ősszel külső szakértő céget bíztak meg annak érdekében, hogy kiderítsék, milyen eredetű a kellemetlen szag, melyet főként a késő esti és hajnali órákban érezni Csömör északkeleti részén.

A szakértői vélemény egyértelműen kiderítette, a szag  depónia gáztól származik, mely a KER-HU szemétlerakóban  szabadul fel. Az önkormányzat  az érdi környezetvédelmi hatósághoz fordult, és kérte az ügy azonnali kivizsgálását.

A hatóság, bár megállapította a szemétbánya szabálytalan működését, a KER-HU-nak  2019 február végéig adott haladékot, hogy elvégezze a megfelelő takarást és a depónia gáz elvezetését, ugyanakkor a hatósági indoklás a valóságnak nem megfelelő állítást is tartalmaz.  Az önkormányzat Környezetvédelmi és Település-fejlesztési Bizottsága október 30-án a lakossági képviselőkkel  egyeztetett és abban maradtak,  hogy  az érdi hatóság  intézkedését sem az önkormányzat, sem pedig az ügyet felkaroló lakosság csoport nem tartja kielégítőnek.  Ezért  a bizottság úgy döntött, az önkormányzat  ismét a hatóságoz fordul. Ezen kívül kezdeményezi a lakossági képviselők és az önkormányzat közös bejárását a KER-HU szemétlerakóba, valamint támogatja a lakossági aláírásgyűjtést is, mely az önkormányzat recepcióján érhető el.

 

Az önkormányzat levele, az érdi hatóság megállapításai, valamint a lakossági aláírásgyűjtő ív tájékoztatója az alábbi linken érhető el.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot január  31-én,  február 14-én és 28-án pénteken viszik el.

A zöldhulladék-szállítás télen szünetel.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma január 31-én jelenik meg.

Időjárás