Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. július 7., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Tájékoztatták a horgászokat

Az önkormányzat vezetése december 20-án csütörtökön tájékoztatatta a Csömöri Horgász Egyesület tagjait az önkormányzati tulajdonú helyi horgásztó kapcsán kialakult helyzetről. 

Tájékoztatták a horgászokat


A százfős horgászegyesület tagjainak közel fele élt a lehetőséggel és személyesen is meghallgatta az önkormányzat vezetőinek tájékoztatását a polgármesteri hivatalban. Fábri István polgármester elmondta, hogy az önkormányzati választások előtt néhány nappal szabálytalanul, pályáztatás nélkül megkötött bérleti szerződést a képviselő-testület a december 1-jei ülésén semmisnek nyilvánította. Dr. Katona Péter jegyző a szerződés egyéb, komolyan vitatható körülményeit is részletezte.


 


Az önkormányzat vállalta, hogy az előző vezetés mulasztását helyrehozandó, másfél millió forint értékben új tervdokumentációt készíttet az évekkel ezelőtt szabálytalanul és környezetszennyező módon, ráadásul az érintett ingatlantulajdonosok hozzájárulása nélkül kiépített tápcsatorna kiváltására. A polgármester hangsúlyozta, hogy a cél a horgásztó szabályos működésének és a csömöri horgászat folyamatosságának a biztosítása.


 


Az egyesület elnökének fia, ifjabb Radványi Róbert ismertette a horgász egyesület vezetésének álláspontját, miszerint érvényesnek és jogszerűnek tartják a szerződést. A jelenlegi önkormányzati vezetést az előző jogutódjának tekintik. A megjelent horgászok közül többen értetlenkedtek, hogy miért nem működhet minden úgy, ahogy eddig volt, szerintük nincs szükség pályáztatásra. Többen korábban sokat dolgoztak a horgásztó gondozásán. Felvetették azt is, hogy a tápcsatorna által érintett ingatlantulajdonosok egy része szóban beleegyezett annak idején, hogy a területén keresztül vezessék a csömöri patakot. Radványi Róbert egyesületi elnök felhívta a figyelmet arra is, hogy több mint egy évtizede 2,5 millió Ft-ot adott át az egyesület az önkormányzat részére azzal a céllal, hogy megterveztesse a horgásztavat tápláló csatornát.


 


Fábri István polgármester elfogadhatatlannak tartotta, hogy a horgász egyesület tagjai a horgásztó működését szabályos keretek közé szorítani igyekvő jelenlegi önkormányzati vezetőket támadják ahelyett, hogy akár a törvénytelen és környezetszennyező állapotot előidéző korábbi önkormányzati vezetőknek vagy magának az egyesületnek a felelősségét vetnék fel. A cél nem a személyi felelősök keresése, hanem a mostani tarthatatlan és az illetékes vízügyi hatóságok által nem tolerált állapotok rendbetétele, ami komoly anyagi terhet jelent. Biró Attila alpolgármester jelezte, várhatóan a sok évvel ezelőtti mulasztások miatt komoly pénzbírságra számíthat az önkormányzat, de akár az egyesületnek, mint a tavat szabálytalanul működtető bérlőnek is jelentős költséggel járó beruházásokat írhatnak elő.


 


Az önkormányzat vállalta, hogy január végéig szerződéstervezetet készít, amelyben a horgásztó ideiglenes működtetésének feltételeire tesz javaslatot.


 
A Csömöri Horgász Egyesület közleménye:


http://www.csomor.hu/module=news&action=show&nid=71122#MIDDLE 

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 3., 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma július 3-án jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás