Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. november 23., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Tájékoztatás a tehergépjármű-forgalom korlátozásáról

  Csömör Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete június 29-i ülésén a közlekedésbiztonsági problémákat és a lakossági igényeket figyelembe véve módosított rendelet-tervezetet fogadott el a Kistarcsai út és a Híd utca forgalomkorlátozásával kapcsolatban.

  Tájékoztatás a tehergépjármű-forgalom korlátozásáról

  A rendelet-tervezet előkészítése érdekében az önkormányzat több lakossági fórumon kérte ki a csömöri polgárok véleményét és egyeztetett a leginkább érintett utcák lakóival a Kistarcsai út és a Híd utca megnövekedett forgalmának problémájáról. A rendelet célja, hogy kiszorítsák a nagy forgalmat, a környezetterhelést és fokozott balesetveszélyt jelentő tehergépjárművek közlekedését.

  A rendelet értelmében augusztus 15-től mindkét irányban tilos lesz a tehergépjármű-forgalom a Kistarcsai út külterületi szakaszán (039 hrsz. és 045 hrsz.) és a Híd utca környéki földúton.

  A Kistarcsai úti patakhídon, a statikai szakvélemények alapján már jó ideje súlykorlátozás van érvényben.
  A tehergépjárművekre vonatkozó, a településre kiadott általános behajtási engedélyek a rendelet hatályba lépésének időpontjától nem lesznek érvényesek a fenti útszakaszokra. Külön engedély kérhető a 3,5 tonnánál nagyobb össztömegű tehergépjárműre, abban az esetben, ha például a környező utcákban található a telephelye, valamint, ha alkalmi munkavégzéshez (pl. építkezés) kér behajtási engedélyt. 

  A Híd utca augusztus 15-től nem csak „papíron”, hanem ténylegesen is zsákutca lesz, hiszen az illegálisan, magántelkeken átvezető, a megnövekedett használat során kialakult útról a forgalmat elterelik egy önkormányzati tulajdonú földútra (04/3 hrsz.), melyről szintén könnyen elérhető lesz a bevásárlóközpont és a Határ úti iparterület. Az önkormányzat a földút járhatóvá tételét, tereprendezési munkálatait megkezdte.

   

  PDF

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot november 17-én pénteken viszik el! 
  A zöldhulladékot idén utoljára november 24-én pénteken kell kitenni az erre rendszeresített zsákokban!

     Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet aktuális száma november 24-én jelenik meg.

  Időjárás