Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. december 10., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Rövid beszámoló az év utolsó testületi üléséről

A képviselő-testület a december 15-i ülésén ad hoc bizottságot hozott létre  a zeneiskola tetőszerkezetének építése ügyében a kivitelező cég kiválasztására, a munkák mielőbbi elindítása miatt. A képviselők döntöttek továbbá a jövő évi önkormányzati működéssel és szolgáltatásokkal kapcsolatos árakról, valamint ünnepélyes keretek között esküt tett két külső bizottsági tag, akik a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság, valamint az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság munkáját segítik majd.


Megkapta az építési engedélyt a zeneiskola tetőszerkezetének cseréjéről készült kivitelezési tervek alapján a polgármesteri hivatal. A kijelölt mogyoródi hatóság dr. Katona Péter közbenjárására a 60 naptári nap helyett 14 nap alatt adta ki az engedélyt. Az árajánlatokat a tervdokumentáció alapján már az engedélyeztetési eljárás alatt bekérte a polgármesteri hivatal műszaki osztálya, amelyre 6 cég adott be pályázatot. A testületi ülésen a képviselők arról döntöttek, hogy a két, legalacsonyabb árajánlatot adó céget pályáztatják tovább és választják ki közülük azt, aki a kivitelezést végzi majd. A testület ad hoc bizottság felállítását javasolta, hogy január elejére szerződést lehessen kötni a kivitelezési munkák mielőbbi elindítása miatt. Az ad hoc bizottság, amelynek pénzügyi, valamint oktatási bizottsági tagjai vannak, folytatja le az ártárgyalásokat, és a bizottság műszaki szakemberei ellenőrzik a kivitelező cég szakmai megfelelőségét.


Több díjtétel emeléséről döntött a képviselő-testület: ennek területenként eltérő okai vannak. Jó néhány esetben az infláció mértékével növekszenek az árak; több esetben a külső szolgáltató cég áremelésével megegyező mértékben, valamint szükség volt az árak racionalizálására is olyan szolgáltatást nyújtó területeken, ahol több éve változatlan árak mellett emelkedett a szolgáltatási színvonal.


Két külső bizottsági tag tett esküt a képviselő-testületi ülésen, ünnepélyes keretek között. A Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság új tagként Kadók Ferencnét kérte fel, hogy közgazdászként segítse a munkáját. Az Oktatási, Sport- és Kulturális Bizottság munkáját a jövőben Tenczer Ágnes erősíti majd, a bizottsági tagságáról lemondott dr. Sajó Tamás helyett.


 


A képviselők döntöttek arról, hogy az Örs vezér téren, a Weekendbus megállójában is fedett buszmegállót létesítenek, tekintettel arra, hogy ez a legforgalmasabb buszvárója a csömöri járatnak.  

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot december 20., január 3.,  17. és 31. pénteken viszik el.

Január 1. szerda helyett január 4-én szombaton viszik el a szemetet. A többi ünnepi nap szemétszállításában nincs változás.

A zöldhulladék-szállítás télen szünetel.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

Megjelent a Csömöri Hírmondó Advent ünnepi száma, valamint a 2020. évi falinaptár.

Időjárás