Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. október 6., csütörtök

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Rendkívüli szociális keret a téli időszakra

A helyi képviselő-testület tovább növelte a még idén adható szociális segélykeretet. A csömöri önkormányzati képviselő-testület szeptember 1-jei ülésén további ötmillió forinttal növelte a 2022. évi szociális segélykeretet. A Szántóné Hermányos Mária képviselő, népjóléti bizottsági elnök javaslatára született döntés eredményeként a testület a már korábban ötmillió forinttal megnövelt plusz tűzifa segélykeretet növelte meg újabb, hasonló nagyságrendű összeggel. Ezzel a rezsidíjak központi emelése miatt várhatóan nehéz helyzetbe kerülők lakhatási támogatását kívánják a településen segíteni.

Rendkívüli szociális keret a téli időszakra

Felhívják ugyanakkor a figyelmet arra, hogy Csömörön az önkormányzat rendelkezik megfelelő mennyiségű, és jó minőségű akác tűzifával. Arra kérnek mindenkit, hogy akinek a szociális helyzete indokolja, éljen ezzel a támogatási lehetőséggel.

Az önkormányzati tulajdonú erdőkből sok év alatt, ún. lékes műveléssel termelik ki a helyben hasznosított, tűzifának való akácot, elkerülve a tájképromboló és a rekreációs szempontokat figyelmen kívül hagyó tarvágást. Ezzel a fajta erdőgazdálkodással lényegében mindig biztosított a folyamatos erdőtakaró. Évről-évre újabb erdőterületeket szerez meg az önkormányzat, növelve ezzel a közösségi és természetvédelmi célokat előtérbe helyező erdőgazdálkodási területeket.

Nagy figyelmet fordítanak idén ősszel arra, hogy ne legyenek illegális fakivágások a nagyközség külterületein. A mezőőri szolgálat mellett rendszeresek lesznek az erdőket felügyelő őrjáratok, de a természeti környezet megőrzését fontosnak érző csömöri polgárokat is arra kérik, hogy azonnal jelezzék, ha bárhol szabálytalannak tűnő fakivágást tapasztalnak.

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás:  szeptember 8., 22.

Zöldhulladék-szállítás: szeptember 1., 15. és 29.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és Légy ott programmagazin következő száma szeptember 30-án jelenik meg.

Időjárás