Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. július 9., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Premizálás az önkormányzatnál régen és ma

Január elején nagy figyelmet kapott az állami intézményekben, közszférában osztott jutalmak témaköre a vezető médiumoknál. Eigler Tamás képviselőt, a Pénzügyi, Ellenőrző és Vállalkozói Bizottság elnökét arról kérdeztük, Csömörön milyen döntés született az év végi jutalmakról, és mi állt a hátterében?


Eigler Tamás: A csömöri önkormányzat gazdálkodását a képviselő-testület próbálja stabilan tartani. Több, pénzügyileg pozitív eredményt tudtunk felmutatni 2011-ben, például szigorú költségvetési fegyelemmel elértük, hogy a közel 150 millió forint hiteltörlesztésünket gond nélkül teljesítettük, és évek óta először nem kellett év végén a működést finanszírozó, ún. rulírozó hitelt felvenni.


Csömörön országos viszonylatban is döbbenetesen magas volt a be nem fizetett adók összege. A polgármesteri hivatal dolgozóinak a korábbinál sokkal felelősségteljesebb és tudatosabb munkájával, valamint sok esetben adófizető-barát (ügyfélbarát) eszközökkel sikerült elérni, hogy csökkenjen az adókintlévőség: összegszerűen ez 47 millió forint többletbevételt eredményezett. Ezen eredményeket elismerve tudtunk személyenként 50 ezer forintos pluszt biztosítani a hivatali dolgozóknak. A polgármester, az alpolgármester és a képviselők nem kaptak jutalmat.


A korábbi években a csömöri önkormányzatnál, még a hitelfelvétel éveiben is ‒ a környező települések hivatalaihoz képest ‒ legendásan magas premizálást alkalmaztak. A polgármester évente 3 havi bérét vette fel jutalomként, a dolgozók pedig bérük három-négyszeresét vihették haza. Ez a gyakorlat éveken keresztül szinte automatikusan így működött. 2010-ben a civil testület olyan deficittel vette át az önkormányzatot, hogy akkor fel sem merült a jutalmazás lehetősége.

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 3., 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma augusztus 28-án jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás