Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. április 20., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Ősszel is folytatódnak a fejlesztések

A szeptember 6-ai képviselő-testületi ülésen több fejlesztéshez is kiválasztották a kivitelezőket. A Középhegyi településrészen tovább folytatónak az útépítések, így például kora ősszel megkezdődnek a Középhegy utca I. ütemének munkálatai, melyben a Búzavirág utca Meredek utcáig aszfaltozzák le az utat, 36,6 M Ft értékben, saját önerőből.

Ősszel is folytatódnak a fejlesztések

Mint arról már korábban is beszámoltunk, a következő szakasz építése, melynek során a Tulipán utcáig aszfaltozzák majd le az utat, az érintett útszakasz csatornázása után valósul meg. Ennek terveit az önkormányzat már beadta a DMRV-hez.

Szintén kora ősszel a Vadkerti Zsigmond és Géza fejedelem utca aszfaltozása és csapadékvíz-elvezetése is megvalósul, összesen 22, 2 M Ft értékben, saját önerőből.

Útépítés és szikkasztóárok kialakítása kezdődik a Majorszegi településrészen található Ibolya utcában. Az önkormányzati önerős beruházás 36,7 M Ft-ba kerül.

A korábban kialakított folytatásaként, hamarosan megkezdődik a Major úti kerékpárút M0 feletti szakaszának kialakítása, melyet a töltés szélesítésével oldanak majd meg, a felüljáró mindkét oldalán. A beruházás során a Timur utcai (már XVI. kerülethez tartózó) hiányzó 100 méteres bringautat is megépíti a csömöri önkormányzat, melynek költségeit a XVI. kerülte utólag kifizeti. Az M0 feletti gyalogos és kerékpáros közlekedésre egyaránt alkalmas út 31 M Ft-os önkormányzati önerős beruházás keretében épül meg.

Mindezek mellett már épül a Szabadság úti (egészségház mögötti) új parkoló, valamint hamarosan megkezdődik a HÉV Állomás utca teljes felújítása is, melynek során a meglévő járda és a teljes útburkolat cseréje mellett az egészségház oldalára is építenek járdát.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot  április 12-én és 26-án pénteken viszik el. 
A zöldhulladékot április 5-én és 19-én viszik el.

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és a Légy ott programmagazin következő száma április 26-án  jelenik meg.

Időjárás