Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. augusztus 10., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Összefogás a faluban a borsi család megsegítésére

Október 7-én, szombatról vasárnapra virradó éjjel szörnyű tragédia történt Csömörön, kigyulladt a Borsi család háza és felső szintje porig égett. A tragédia álmában ért mindenkit, a négy iskoláskorú gyermek és egy náluk alvó barátnőjük, illetve az édesanya kisebb sérülésekkel túlélte a tűzvészt, a férj, az apa, Borsi Árpád azonban már nem tudott megmenekülni, a ház felső erkélyén érte a halál. 


Az egész települést megdöbbentették az események. Csömörön a hír hallatán példaértékű módon fogtak össze a helyi civil szervezetek és a magánemberek. A tragédiát követő napokban rengeteg felajánlás érkezett az önkormányzathoz, és rajtuk keresztül a családhoz. Volt, aki ruhaneműket, tartós élelmiszert, vagy éppen lakható házat, használható bútort ajánlott fel, de volt olyan is, aki már vasárnap pénzgyűjtésbe fogott volna. Barátok és szomszédok az életben maradt háziállatok elhelyezésében és gondozásában is szerepet vállaltak. 


A Csömöri Civil Egyesület, amelynek alapító vezetőségi tagja volt Borsi Árpád, és a Mátyás Király Általános Iskola, a család három gyermekének egykori, legkisebb gyermekének  jelenlegi iskolája már hétfőn közös felhívást tettek közzé és a csömöri Takarékszövetkezetnél bankszámlát nyitottak, amelyre a pénzbeli adományokat várják. A felhíváshoz rövidesen csatlakozott az országos szakmai és érdekképviseleti szervezet, a Felnőttképzők Szövetsége (FVSZ) is, amelynek két évtizedig, haláláig volt főtitkára Borsi Árpád. 


Az önkormányzat is többféle módon próbál segíteni a családnak.


- Első lépésként azonnali gyorssegélyt adtunk, ami a következő hetek napi kiadásait fedezi – mondja Fábri István polgármester. – Az épület gyakorlatilag lakhatatlanná vált, és csupán az alsó szinten maradtak épségben bútorok, berendezési tárgyak. Ezek ideiglenes elhelyezéséről a napokban gondoskodtunk, egyeztetve a családtagokkal. A Községgondnokság munkatársai a házat kitakarították, a bejárati ajtó zárját lecserélték, az épségben maradt iratoknak, tárgyaknak dobozokat gyűjtöttek és vittek a helyszínre, valamint a ház előtt tároló konténereket helyeztek el. Próbálunk segíteni az elveszett iratok minél gyorsabb pótlásában is. A Csömöri Polgárőr Egyesület önkéntesei pedig a ház éjszakai őrzésében vállaltak szerepet.
A szakértői vizsgálatok még folynak, az előzetes feltételezések szerint elektromos probléma okozta a tüzet. A tűzoltáskor a házhoz közeli tűzcsap az utcában működött, több szomszéd a tűzoltók kiérkezéséig slaggal próbált segíteni, de a lángok olyan gyorsan terjedtek, hogy a tűzoltók is csak nehezen tudták eloltani a tüzet. 


Adományozni átutalással vagy személyes befizetéssel lehet a PÁTRIA Takarékszövetkezet csömöri fiókjában a Csömöri Civil Egyesület külön erre a célra létrehozott bankszámlájára:  


65100242-11369008 

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma augusztus 28-án jelenik meg. 

Időjárás