Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. február 24., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Október 6-ai megemlékezések

A civil önkormányzat hagyományteremtő céllal 2010 óta megemlékezést tart minden évben október 6-án, az Aradi Vértanúk napján, melynek során a képviselő-testület tagjai mécsest gyújtanak a Hősök terén lévő 1848-as emlékműnél.

Október 6-ai megemlékezések

Az idei évforduló éppen a „Csömöri Csatangoló” elnevezésű országos gyalogos teljesítménytúra napjára esett, melynek útvonalát a szervezők - köztük az önkormányzat - úgy határozták meg, hogy a résztvevőknek lehetőségük nyíljon a Hősök terén mécsesgyújtás keretében leróni tiszteletüket a Vértanúk emléke előtt.
A megemlékezők között volt Fábri István polgármester is, aki a 25 km-es teljesítménytúra során gyújtott mécsest az emléknap alkalmából. Az október 10-ei képviselő-testületi ülésen hivatalos megemlékezést is tartottak: a képviselők és osztályvezetők egy-egy vértanú nevének felolvasása és mécsesek meggyújtása mellett rótták le tiszteletüket a tizenhárom Aradi Vértanú és a szintén ezen a napon kivégzett Batthyány Lajos miniszterelnök emléke előtt.
Mindezek mellett október 6-án a Hősök terén a Gloria Victis Alapítvány gyertyagyújtással emlékezett meg az évfordulóról.


 

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot február 14-én és 28-án pénteken viszik el.

A zöldhulladék-szállítás télen szünetel.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy Ott programfüzet következő száma február 28-án jelenik meg.

Időjárás