Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. február 20., kedd
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Oktatás

  A községben önkormányzati és magánóvoda, általános iskola és zeneiskola működik. Az önkormányzati óvoda két tagintézményében (a Kacsóh Pongrác utcai és Laky utcai óvodában) mintegy háromszázhetven férőhelyen, 15 csoportban fogadják a gyermekeket. Az óvodában két német nemzetiségi csoport működik, de lehetőség van szlovák nemzetiségi csoport indítására is. Az általános iskola szintén két épületben működik, az első osztályosoknak a Szabadság úti kis iskolaépület, míg a 2-8. osztályos évfolyamnak a Major úti iskola ad otthont. Az alsó tagozaton a hagyományos rend mellett testnevelés orientációjú, és német nemzetiségi osztályok működnek, a felső tagozaton pedig jól felszerelt természettudományi, nyelvi és speciális tantermekben tanulnak a gyermekek. A Major úti épületben nemzetközi színvonalú sportcsarnok és tágas játszóudvar várja a gyerekeket. A csömöri zeneiskolában alapfokú művészeti oktatás folyik. Az iskola növendékei a délutáni oktatás keretében hangszeres és a hangszertanulást segítő elméleti képzést kapnak.

  Oktatás

   

   

  Nefelejcs Művészeti Óvoda

  Mint minden magyarországi óvodára, erre az  intézményre is jellemző, hogy a közoktatási rendszerben szakmailag önálló nevelési tevékenységet folytat. A családi nevelést egészíti ki a gyermek 3 éves korától az iskolába lépésig. A játékot - mint az óvodás korosztály alapvető tevékenységét - kiemelten fontosnak tartja, s az egész napirendet átszövi, hiszen ebben az életkorban a személyiségfejlesztés leghatékonyabb eszköze. Az óvodában nagy szerepet szánnak a spontán szerzett ismeretek megszerzésének, ezért a gyermekek érdeklődésére és kíváncsiságára támaszkodva tervezik meg az óvodai életet. Az intézményben az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című adaptált pedagógiai programmal dolgoznak az óvodapedagógusok.

   

  Honlap:           www.csomoriovi.hu

  Székhely:       Kéknefelejcs Óvoda

  2141 Csömör, Laky u. 3.

  Telefon/ fax:   28/543-940

  Tagóvoda:     Nefelejcs Óvoda

  2141 Csömör, Kacsóh P. u. 6.

  Telefon/fax:    28/543-950

   

  Mátyás Király Általános Iskola

  Az intézmény 1956-tól működik a Major úton, mint Csömöri Általános Iskola. 1990-ben, Mátyás király halálának 500. évfordulóján vette fel iskolánk mai nevét a nagy király tiszteletére. Az intézmény 8 évfolyamos, általános műveltséget közvetítő iskola, évfolyamonként 3 osztállyal. Jól megközelíthető, a gyermekek biztonságos közlekedését a Relic-Őr Kft. segíti minden reggel és délben.

  2141 Csömör, Major u. 7-9.

  Honlap:           www.iskolacsomor.hu

  E-mail:            igazgato@iskolacsomor.hu

  Telefon:          28/543-920                           

  Fax:                 28/543-921

  Tagiskola:       2141 Csömör, Szabadság út 3.

   

  Krammer Teréz Zeneiskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

  Az Önkormányzati Zeneiskola 1991 szeptemberében alakult. Az évek folyamán a tanulólétszám megduplázódott és ezzel párhuzamosan fokozatosan bővült a választható hangszeres, vokális tantárgyak száma. Az iskola „történelmének” jeles napja volt 2000. szeptember 29-e, Krammer Teréz énekesnő nevének felvétele. 

  2141 Csömör, Szabadság út 3.

  E-mail:            krammert@digikabel.hu

  Telefon:          28/543-670

  Honlap:           www.zeneiskola-csomor.hu

   

  PDF

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot február 2-án és 16-án pénteken viszik el!
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

   

  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin legközelebb február 23-án jelenik meg.

  Időjárás