Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. október 6., csütörtök

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Oktatás

A községben önkormányzati, egyházi és magánóvoda, általános iskola és zeneiskola működik. Az önkormányzati óvodában német és szlovák nemzetiségi csoportok is működnek. Az általános iskola két épületben működik, az első osztályosoknak a Szabadság úti kis iskolaépület, míg a 2-8. osztályos évfolyamnak a Major úti iskola ad otthont. Az alsó tagozaton a hagyományos rend mellett testnevelés orientációjú, és német és szlovák nemzetiségi osztályok működnek, a felső tagozaton pedig jól felszerelt természettudományi, nyelvi és speciális tantermekben tanulnak a gyermekek. A Major úti épületben nemzetközi színvonalú sportcsarnok és tágas, korszerű játszóudvar várja a gyerekeket. A csömöri zeneiskolában alapfokú művészeti oktatás folyik. Az iskola növendékei a délutáni oktatás keretében hangszeres és a hangszertanulást segítő elméleti képzést kapnak.

Oktatás

 

 

Nefelejcs Művészeti Óvoda

Mint minden magyarországi óvodára, erre az  intézményre is jellemző, hogy a közoktatási rendszerben szakmailag önálló nevelési tevékenységet folytat. A családi nevelést egészíti ki a gyermek 3 éves korától az iskolába lépésig. A játékot - mint az óvodás korosztály alapvető tevékenységét - kiemelten fontosnak tartja, s az egész napirendet átszövi, hiszen ebben az életkorban a személyiségfejlesztés leghatékonyabb eszköze. Az óvodában nagy szerepet szánnak a spontán szerzett ismeretek megszerzésének, ezért a gyermekek érdeklődésére és kíváncsiságára támaszkodva tervezik meg az óvodai életet. Az intézményben az „Óvodai nevelés a művészetek eszközeivel” című adaptált pedagógiai programmal dolgoznak az óvodapedagógusok.

 

Honlap:           www.csomoriovi.hu

Székhely:       Kéknefelejcs Óvoda

2141 Csömör, Laky u. 3.

Telefon/ fax:   28/543-940

 

Csömöri Rózsakert Evangélikus  Óvoda

2141 Csömör, Kacsóh P. u. 6.

Telefon/fax:    28/543-950

e-mail: rozsakert@lutheran.hu

weblap:www.rozsakertovi.hu

 

Mátyás Király Általános Iskola

Az intézmény 1956-tól működik a Major úton, mint Csömöri Általános Iskola. 1990-ben, Mátyás király halálának 500. évfordulóján vette fel iskolánk mai nevét a nagy király tiszteletére. Az intézmény 8 évfolyamos, általános műveltséget közvetítő iskola, évfolyamonként 3 osztállyal. Jól megközelíthető, a gyermekek biztonságos közlekedését a Relic-Őr Kft. segíti minden reggel és délben.

2141 Csömör, Major u. 7-9.

Honlap:           www.iskolacsomor.hu

E-mail:            igazgato@iskolacsomor.hu

Telefon:          28/543-920                           

Fax:                 28/543-921

Tagiskola:       2141 Csömör, Szabadság út 3.

 

Csömöri Krammer Teréz Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 

Az Önkormányzati Zeneiskola 1991 szeptemberében alakult. Az évek folyamán a tanulólétszám megduplázódott és ezzel párhuzamosan fokozatosan bővült a választható hangszeres, vokális tantárgyak száma. Az iskola „történelmének” jeles napja volt 2000. szeptember 29-e, Krammer Teréz énekesnő nevének felvétele. 

2141 Csömör, Szabadság út 3.

E-mail:           krammert.zeneiskola@gmail.com ; krammert@zeneiskola-csomor.sulinet.hu

Telefon:          28/543-670

Honlap:          http://www.zeneiskola-csomor.sulinet.hu/

 

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás:  szeptember 8., 22.

Zöldhulladék-szállítás: szeptember 1., 15. és 29.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és Légy ott programmagazin következő száma szeptember 30-án jelenik meg.

Időjárás