Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. június 15., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Megtartották a tavaszi civil szemétszedést

2011-ben, példaértékű összefogás keretében, több mint száz civil aktivista és helyi vállalkozó, mintegy 270 tonna szemetet gyűjtött össze Csömör külterületein. Azóta minden évben kétszer megismétlik a civil szemétgyűjtési akciót, melynek során a különböző csoportok, egyesületek, a maguk által választott helyen gyűjtik be az illegálisan lerakott hulladékot. Az akció során a csoportok számára a Községgondnokság biztosítja a kesztyűket és zsákokat, valamint a hulladék elszállításáról is ők gondoskodnak.

Megtartották a tavaszi civil szemétszedést

Idén 13. alkalommal,  március 2-án tartották meg a tavaszi akciót, melynek során mintegy kéttucat csoport tisztította meg Csömör különböző természeti részeit. A rendszeres civil szemétgyűjtésnek,, illetve a több mint egy éve sikeresen működő  illegális hulladéklerakások megakadályozását célzó,  a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelő részvételével indított önkormányzati  akcióknak köszönhetően ma már nagyságrendekkel kevesebb hulladék található a nagyközség környezetében.  Csömör egyébként e téren is meglehetősen jól áll, hiszen a környező településekhez képest nálunk a legkevesebb az illegálisan lerakott hulladék, de sajnos azért így is rendszeresen kell a Községgondnokságnak nagyobb mennyiségű szemetet összeszednie és elszállítania.

A hivatalos akció során egyébként több alkalommal is sikerült komolyabb illegális hulladéklerakást megakadályozni. Egy ízben például egy Csömör üdülőövezetében lakó minisztériumi osztályvezetőt füleltek le és pakoltatták vissza a platós autójára a lerakott hulladékot. De volt már fegyveres kommandósok bevonását is megkívánó intézkedés, melynek során a mezőőr kapott el egy budapesti kukásautót, melynek a teljes tartalmát próbálták lerakni Újpalota és Csömör határában.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot  június 7-én és 21-én  pénteken viszik el. 
A zöldhulladékot május 31-én, június 14-én és 28-án pénteken viszik el.

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és a Légy ott programmagazin következő száma május 31-én jelenik meg.

Időjárás