Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2018. április 21., szombat
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Megszavazták a 2017-2021-es időszakra vonatkozó Közösségi tér- és közterület-fejlesztési programot

A 2017. november 16-i rendes képviselő-testületi ülésen megvitatták és elfogadták az önkormányzat középtávú fejlesztési programját, amely tartalmazza az intézményi fejlesztéseket, út-, kerékpárút- és járdaépítéseket, közlekedésbiztonsági intézkedéseket, rekreációs célú fejlesztéseket, valamint az egyéb tervezett beruházásokat.

A programelemekhez költségbecslés készült, melynek pontosítása folyamatos. A költségbecslés szerint az ötéves fejlesztési terv önkormányzati önerőre vonatkozó összköltsége körülbelül 2,1 milliárd forint.

A  pénzügyi osztály előzetes becslése szerint - a törvényi, adózási és egyéb feltételek változatlanul maradása esetén - az önkormányzat szabadon felhasználható fejlesztési kerete ebben az időszakban várhatóan 2 milliárd forint körüli összeg lesz, így a fejlesztési program forrásigénye biztosított, ugyanakkor a saját források mellett a fejlesztési programban pályázati lehetőségekkel is kalkuláltak.

A képviselő-testület döntése alapján a terv megvalósulása - az adott évi költségvetés elfogadása után - évente jóváhagyott munkaterv alapján történik majd. A testület célja, hogy a tervezett beruházások, az esetleges átütemezések nyomon követhetőek legyenek a széles nyilvánosság számára is. 

Az ötéves fejlesztési program részletes ismertetésére a 2017. november 28-án 18 órakor kezdődő közmeghallgatáson lesz hallható a művelődési házban, ahová szeretettel várják az érdeklődő polgárokat.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot  április  27-én és május 11-én pénteken viszik el!
A zöldhulladékot április  20-án és május 4-én szállítják el.

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin április 27-én jelent meg.

Időjárás