Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. december 18., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Megszavazták a 2017-2021-es időszakra vonatkozó Közösségi tér- és közterület-fejlesztési programot

  A 2017. november 16-i rendes képviselő-testületi ülésen megvitatták és elfogadták az önkormányzat középtávú fejlesztési programját, amely tartalmazza az intézményi fejlesztéseket, út-, kerékpárút- és járdaépítéseket, közlekedésbiztonsági intézkedéseket, rekreációs célú fejlesztéseket, valamint az egyéb tervezett beruházásokat.

  A programelemekhez költségbecslés készült, melynek pontosítása folyamatos. A költségbecslés szerint az ötéves fejlesztési terv önkormányzati önerőre vonatkozó összköltsége körülbelül 2,1 milliárd forint.

  A  pénzügyi osztály előzetes becslése szerint - a törvényi, adózási és egyéb feltételek változatlanul maradása esetén - az önkormányzat szabadon felhasználható fejlesztési kerete ebben az időszakban várhatóan 2 milliárd forint körüli összeg lesz, így a fejlesztési program forrásigénye biztosított, ugyanakkor a saját források mellett a fejlesztési programban pályázati lehetőségekkel is kalkuláltak.

  A képviselő-testület döntése alapján a terv megvalósulása - az adott évi költségvetés elfogadása után - évente jóváhagyott munkaterv alapján történik majd. A testület célja, hogy a tervezett beruházások, az esetleges átütemezések nyomon követhetőek legyenek a széles nyilvánosság számára is. 

  Az ötéves fejlesztési program részletes ismertetésére a 2017. november 28-án 18 órakor kezdődő közmeghallgatáson lesz hallható a művelődési házban, ahová szeretettel várják az érdeklődő polgárokat.

  PDF

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot december 29-én, pénteken viszik el! 
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

  Változások az ünnepi szemétszállításban: december 25-én, hétfőn és december 26-án, kedden a szokott időben viszik el a szemetet. Január 1-je, hétfő helyett 2017. december 30-án, szombaton kell kitenni a kukákat.  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó  és Légy ott magazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás