Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2020. július 9., csütörtök
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Lendületet kap a színházi élet

A képviselők augusztus 9-i rendkívüli testületi ülésükön döntöttek arról, hogy próbaidőre helyet és lehetőséget kap egy színházi társulat a művelődési házban, határoztak a Major út 7-9. szám alatti szolgálati lakás felújításáról, illetve kiválasztották a közbeszerzési eljárások lebonyolítását szolgáltató cégeket.


Az Éless-Szín hazai viszonylatban a legnevesebb színészekkel dolgozó társulata csatlakozna a Petőfi Sándor Művelődési Házhoz úgy, hogy a társulat ide tenné székhelyét. Az ügyvezető, dr. Éless Béla több együttműködési lehetőséget is felvázolt a képviselő-testületnek, közöttük hosszú távút (több évre szólót), mely viszonylag nagy költséget jelentene az önkormányzatnak. A testület végül úgy döntött, hogy szeptembertől havi egy előadást támogat, olyan művészek főszereplésével, mint a Kossuth-díjas Koncz Gábor, vagy a Jászai Mari-díjas Esztergályos Cecília. A 2012-re vonatkozó megállapodás egymillió-háromszázezer forintba kerül. 


Az önkormányzat és a református egyház közötti, a Laky-villára vonatkozó egyeztetések szépen haladnak. Az egyik lakót ki kell majd költöztetni onnan, és az önkormányzat a Major út 7-9. szám alatti szolgálati lakások közül a bal szélsőt tudná átadni. A lakást fel kell újítani, ennek költsége 3 millió forint lesz. A képviselők döntöttek a lakásfelújítás elindításáról és biztosították az ehhez szükséges pénzügyi keretet.


Ahhoz, hogy elindulhassanak a közbeszerzési eljárások a gyermek- és szociális étkeztetésre, valamint útépítésre vonatkozóan, a képviselő-testületnek ki kellett választania a lebonyolítást végző céget. A három beérkező árajánlat közül a legkedvezőbb ajánlatot tevő, az ALTA-INVEST Consulting Kft. mellé tették le voksukat.

PDF


Hozzászólok

Aktuális téma

A szelektív hulladékot július 3., 17. és  31-én, illetve augusztus 14. és 28-án viszik el.

A zöldhulladékot  július 17.,  valamint augusztus 7. és 28-án szállítják el.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó következő száma augusztus 28-án jelenik meg. A Légy ott programfüzet kiadása egyelőre szünetel.

Időjárás