Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2017. december 18., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Webkamera Kezdőlap

Közmeghallgatást tartottak

  November 28-án az önkormányzat közmeghallgatást tartott a művelődési házban, melyen ismertették a 2018. évi költségvetési koncepciót, a gyermek- és ifjúsági támogatási rendszert, valamint bemutatták a 2017-2021. évi közösségi tér- és közterület-fejlesztési programot.

  Közmeghallgatást tartottak

  Részletesen bemutatták a gyermek és ifjúsági támogatási rendszert, melyben a rászorulók rendszeres támogatása mellett a csömöri diákok tanulásának, az alanyi jogon járó nyelvtanulás, valamint az újszülöttek, a bölcsődések ellátásának támogatása, illetve az önkormányzat által alapított közalapítványok által nyújtott ösztöndíjrendszer ismertetése is szerepelt.

  A 2017-2021. időszakban fejlesztésekre mintegy 2 milliárd forint önkormányzati önerőt különítenek el, illetve több mint 1 milliárd pályázati forrással számolnak. 
  Az ötéves fejlesztési koncepció részeként többek között ismertették a tervezett legnagyobb beruházásokat, a kerékpárút-hálózat kiépítését, a Laky utca felújítását, az egészségház, a tanuszoda-strand és kilátó építését, a temetőfejlesztést, a vendégház kialakítását, az ökopark, erdei iskola létrehozását, a művelődési ház bővítését, a rekreációs erdő, a HÉV-állomás környékének fejlesztését, illetve a nagyobb közlekedésbiztonsági gócpontok (Szabadság út, Hősök tere, mini körforgalom, HÉV-átjáró, Hunyadi utca -Gorkij fasor sarok a Kispályánál és M0-s szervizút- Laky bekötő út kereszteződése) átalakítását is.

  A megjelent csömör polgárok a falu néhány utcájában jelentkező vízelvezetési problémákat, az iskolaállamosítás, a szemétbányával kapcsolatos per állása, valamint a hulladékégetés és szemétszállítással kapcsolatos kérdéseket tették fel.

  (A közmeghallgatás részletes beszámolóját a Csömöri Hírmondó január végén megjelenő számában olvashatják.)

  PDF

  Aktuális téma

  A szelektív hulladékot december 29-én, pénteken viszik el! 
  A téli időszakban a zöldhulladékszállítás szünetel!

  Változások az ünnepi szemétszállításban: december 25-én, hétfőn és december 26-án, kedden a szokott időben viszik el a szemetet. Január 1-je, hétfő helyett 2017. december 30-án, szombaton kell kitenni a kukákat.  Üzenőfal

  A Csömöri Hírmondó  és Légy ott magazin legközelebb január 26-án jelenik meg.

  Időjárás