Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2019. szeptember 23., hétfő
2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, fax: +36 28 544-040, e-mail: polghiv@csomor.hu
Akadálymentesített változat Kezdőlap

Közlemény a téli rezsicsökkentés fűtéstámogatásáról

Mint arról már korábban beszámoltunk, a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült háztartások is kapnak támogatást. A Csömörön bejelentett lakóhellyel, vagy bejelentett tartózkodási hellyel rendelkező személyek részére téli rezsicsökkentés keretében egyszeri természetbeni támogatást nyújtott a kormány azon igénylők részére, akik a korábbi rezsicsökkentés keretében biztosított földgáz-ártámogatásban nem részesültek. A csömöri önkormányzathoz 39 háztartásból érkezett be igény.

Közlemény a téli rezsicsökkentés  fűtéstámogatásáról

Az érintett családok ebben a fűtési szezonban, a lehető legrövidebb időn belül megkapják az igényelt fűtőanyagot. Mivel az állami hozzájárulás nem tartalmazza azok helyszínre szállításának költségét, így a polgármester javaslatára, a december 13-ai képviselő-testület dönt majd  arról,  az önkormányzat  finanszírozza a tüzelőanyag  családokhoz szállítását  és lepakolás.

A mostani támogatás mellett az önkormányzat a  szociálisan rászoruló családok tűzifával való ellátását  is évek óta finanszírozza a Népjóléti  és Kulturális Bizottság koordinálásában. A Szociális Alapszolgáltatási Központ  munkatársai és önkéntesei pedig a téli időszakban folyamatosan járják az elhagyatott, idős emberek otthonait, ahol  többek között, ha szükséges, a fűtés beindításában is segítséget nyújtanak, így  Csömörön senki nem marad a téli időszakban sem magára.

PDF

Aktuális téma

A szelektív hulladékot szeptember 13-án és 27-én, pénteken viszik el.

A zöldhulladékot szeptember 6-án és 20-án, pénteken viszik el.

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó és a Légy ott programmagazin következő száma október 4-én jelenik meg.

Időjárás