Üdvözöljük!

Kötelező a gyomirtás

2019 május 03. –
Önkormányzati, települési hírek

A helyi környezetvédelemről szóló 22/2015 (IX. 25) önkormányzati rendelet alapján az ingatlanok tisztán tartása, a gaz és gyomnövények eltávolítása a tulajdonos, vagy a használó kötelezettsége.

A közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 10/2013. (II. 27.) önkormányzati rendelete szerint, aki ennek a kötelezettségének nem tesz eleget, akár kettőszázezer forintig terjedő bírsággal sújtható, és a Polgármesteri Hivatal kényszerkaszálást is elrendelhet. A környezetvédelmi rendelet betartására és betartatására azért van szükség, mert az ingatlanon elterjedő gaz és gyomnövények allergiás megbetegedéseket okozhatnak a környékbeli lakosság körében. Felkérem a tulajdonosokat és a használókat, hogy rendszeresen kísérjék figyelemmel ingatlanaik állapotát, és az elterjedt gaz, illetve gyomnövény esetén tegyék meg a szükséges intézkedéseket. A Polgármesteri Hivatal 2019. májusától kezdve a vegetációs időszak végéig fogja ellenőrzi a kötelezettség teljesítését. Továbbá tájékoztatást adok arról is, hogy az ingatlan előtti, melletti, és a mögötte lévő rész, illetve az árok tisztántartása is tulajdonosok, vagy a használók feladata. 

Felhívom a figyelmet arra, hogy a parlagfűre külön magasabb szintű jogszabályok vonatkoznak, amellyel kapcsolatban a Gödöllői Járási Hivatal jár el.

Kérdéseiket, bejelentéseiket, észrevételeiket elektronikus úton a kornyezetvedelem@csomor.hu, e-mailre, telefonon a 28/544-034 számra, és postai úton a 2141 Csömör, Szabadság út 5. sz. alatti címre tehetik meg.          

 

 

                                                                                                                                                                                 Dr. Katona Péter jegyző

                                                                                                          

Megszakítás