Üdvözöljük Csömör Nagyközség honlapján!
2022. június 28., kedd

2141 Csömör, Szabadság út 5. Tel.: + 36 28 544-020, e-mail: polghiv@csomor.hu

Akadálymentesített változat Kezdőlap

Körforgalom épül a Laky bekötő út és az M0-s szervizút kereszteződésében

A Pest Megyei Közgyűlés 190 millió Ft-ot szavazott meg a Laky bekötő út és az M0-s szervizút kereszteződésében tervezett körforgalom kiépítésére.2020-ban az önkormányzat képviselő-testülete több mint két és fél millió forintért készíttette el a település egyik legveszélyesebb közlekedési gócpontjára a körforgalom terveit, melyet az út fenntartója, a Magyar Közút Zrt. alapos egyeztetés után jóváhagyott, majd a közlekedési hatóság kiadta az engedélyeket.

Körforgalom épül a Laky bekötő út és az M0-s szervizút kereszteződésében

Fábri István polgármester több alkalommal is egyeztetett Tuzson Bencével, a település országgyűlési képviselőjével Csömör közlekedésfejlesztési koncepciójáról. Ezen belül a veszélyes kereszteződés kérdése minden esetben kiemelt témakör volt. Tuzson Bence is egyetértett azzal, hogy a nagy fogalmat lebonyolító kereszteződés valóban igen veszélyes, a lakosság ez irányú kérései jogosak és támogatásáról biztosította a települést abban, hogy forrást találjanak a nagyközség saját pénzügyi lehetőségeit meghaladó fejlesztés megvalósítására.

Pest megye Önkormányzatának elnöke, Szabó István február 18-án írásban tájékoztatta az önkormányzatot arról, hogy a tervezett beruházás teljes összegére pénzügyi támogatást biztosít a Közgyűlés a megyei településfejlesztési alapból. A tervek szerint a forgalom lassítását szolgáló és több településrész (Közép-hegy, Majorszegi-liget, Csömör településközpont, Bp. XVI. kerület Árpádföld) irányából érkező gépjárművek haladását, kanyarodását gördülékenyebbé tevő, nagy méretű körforgalmi csomópontban napelemes közvilágítást is építenek.

A kivitelezésre a közbeszerzési eljárást rövidesen elindítják és várhatóan már idén tavasszal elkezdődhet a körforgalom megépítése.

PDF

Aktuális téma

Szelektív hulladékszállítás:  június 2., 16 és 30.

Zöldhulladék-szállítás: június 9. és 23.

 

 

 

 

 

Üzenőfal

A Csömöri Hírmondó  és Légy ott programmagazin következő száma július elsején jelenik meg.

Időjárás